Τρίτη, 21 Μαΐου

Γιατί οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον Καλαφατέλη;

Ο νυν Δήμαρχος Διονύσου ήταν αυτός που έκοψε το βράδυ της Κυριακής πρώτος το νήμα του α’ γύρου, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επικείμενη μάχη της Κυριακής.

Ωστόσο το ποσοστό του αλλά και η απόσταση που τον χωρίζει από την Κατερίνα Μαϊχόσογλου, οδηγούν σε ορισμένα συμπέρασμα στα οποία δε χωρά αμφισβήτηση.

Ο Γιάννης Καλαφατέλης βγήκε αποδυναμωμένος από τη πρώτη αυτή φάση των εκλογών. Ουσιαστικά το 65% των πολιτών στάθηκε απέναντι στηρίζοντας τους αντιπολιτευόμενους συνδυασμούς. Στηρίζοντας δηλαδή όλα αυτά τα επιχειρήματα που εδώ και 4 χρόνια εκφράζουν την άποψη πως η ποιότητα ζωής στον Δήμο Διονύσου καθημερινώς λαμβάνει όλο και μικρότερο βαθμό.

Μπροστά του λοιπόν το βράδυ της Κυριακής έχει να καλύψει ένα μεγάλο χαμένο έδαφος. Ολοφάνερα πλέον δεν πείθει. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως σε άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου, οι νυν Δήμαρχο ”σάρωσαν’ με πρωτοφανή ποσοστά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Πειραιάς, τα 3Β, η Γλυφάδα, ο Άλιμος, το Περιστέρι. Δήμοι στους οποίους οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι άγγιξαν ποσοστά της τάξεως του 70% και άνω.

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν ο Γιάννης Καλαφατέλης οφείλει να αντιληφθεί πως το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει και επιθυμία των πολιτών είναι η αλλαγή σελίδας.