Σάββατο, 27 Ιουλίου

Δήμος Διονύσου: Η ανάγκη για αλλαγή σελίδας συσπειρώνει δημότες και παρατάξεις

Ακολουθεί άρθρο από την ιστοσελίδα SBCTV.GR

___________________________________________________________________

Λίγα 24ωρα απομένουν για να μπει ένα τέλος σε μια αδιάφορη και αποτυχημένη δημοτική αρχή και να αρχίσει μια νέα εποχή στον δήμο Διονύσου. Αυτή η ανάγκη για αλλαγή σελίδας φέρνει κοντά πολίτες διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων αλλά και δημοτικές παρατάξεις που έδωσαν ξεχωριστά τη μάχη στον α’ γύρο των εκλογών. Πλέον το ζητούμενο είναι ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης να αποτελέσει παρελθόν για τον Διόνυσο από το βράδυ της Κυριακής.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις γειτονιές του Διονύσου, από τη Σταμάτα, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, τη Δροσιά είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις των δυο υποψήφιων δημάρχων που δεν πέρασαν στον β΄ γύρο, του Κώστα Κουριδάκη και του Νίκου Καρυστινού.

«Ο Δήμος Διονύσου πρέπει να γυρίσει σελίδα, να πάει μπροστά, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη, ασφαλή και βιώσιμη πόλη μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε για το κοινό καλό» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Κ. Κουριδάκη, επικεφαλής της παράταξης «ΕΥΠΟΛΙΣ».

«Η παράταξη μας υποτάσσει το όποιο δικό της όφελος στο δημόσιο συμφέρον. Πρέπει όλοι να ομονοήσουν, ώστε να υπερνικηθούν οι προσωπικές και παραταξιακές διαμάχες. Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έναν καθαρό αγώνα. Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αλλαγή της νοοτροπίας στη λειτουργία του Δήμου. Είναι η βασική προϋπόθεση για να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ο Δήμος Διονύσου πρέπει να γυρίσει σελίδα, να πάει μπροστά, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη, ασφαλή και βιώσιμη πόλη μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε για το κοινό καλό. Η πλειοψηφία των δημοτών έδωσε εντολή αλλαγής και τέλους της τωρινής αναποτελεσματικής και αδιέξοδης διοίκησης του Δήμου. Ο κόσμος της ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ έχει και την κρίση και την γνώση και την εμπειρία, ώστε να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνει. Τον εμπιστευόμαστε, ακριβώς όπως μας εμπιστεύτηκε και αυτός».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Νέος Διόνυσος» Νίκος Καρυστινός είπε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του: «Όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και το στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, είμαι βέβαιος ότι εμπνέονται από αυτήν την επιτακτική ανάγκη αλλαγής. Αυτό είναι το κριτήριο που θα καθορίσει την ψήφο τους. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει με τα πεπραγμένα και τις πρακτικές της τη νοοτροπία που τη διέπει και τα όρια των δυνατοτήτων της και έχει απογοητεύσει.

Το αν αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο πληρούν τις προϋποθέσεις να το εγγυηθούν είναι επίσης ένα ερώτημα στο οποίο ο δημότης καλείται να απαντήσει με υπευθυνότητα και οδηγό την ελπίδα για το καλύτερο».

Τόσο ο Κ. Κουριδάκης επικεφαλής της «ΕΥΠΟΛΙΣ» που συγκέντρωσε το 16,45% στον πρώτο γύρο, όσο και ο Ν. Καρυστινός του «Νέου Διονύσου» που απέσπασε το 11,25%  των ψήφων, στα μηνύματα τους μιλούν για «αλλαγή σελίδας στη δημοτική αρχή», προφανώς οσμιζόμενοι το γενικότερο κλίμα αλλά και έχοντας συνομιλήσει με τους ανθρώπους που τους ψήφισαν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Κι αυτό δείχνει πως ο «Διόνυσος του Αύριο» της Κ. Μαϊχόσογλου μπορεί να αποτελέσει το κοινό «σπίτι» όλων όσων ζητούν τον τερματισμό της δημοτικής αρχής Καλαφατέλη, και να ανατραπεί η διαφορά των 5 μονάδων υπέρ του νυν δημάρχου από τον πρώτο γύρο.