Σάββατο, 27 Ιουλίου

Κακοκαιρία Eva: Νέο μήνυμα από το 112 – Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Νέο μήνυμα εστάλη εστάλη από το 112, αυτή τη φορά στους κατοίκους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του νότιου Ιονίου και της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι του Σαββάτου. Μέσω του μηνύματος, απευθύνεται σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω της κακοκαιρίας «Eva».

Νωρίτερα, μήνυμα εστάλη από το 112 στις περιοχές του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου, καθώς αναμένονται έντονα φαινόμενα από το πρωί του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Eva, υπάρχει αυστηρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ανάλογα με τα φαινόμενα θα αποσταλούν μηνύματα από το 112 στους πολίτες και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο ίδιος τόνισε, επικαλούμενος την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ότι η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της χώρας με κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ανέφερε, δε, ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης από την εκδήλωση πλημμυρών, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας:

  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων
  • Έχετε πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Θυμίζουμε επίσης ότι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων θα επικαιροποιείται ανά 12 ώρες και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα emy.gr», πρόσθεσε.

Πηγή: kathimerini.gr