Σάββατο, 27 Ιουλίου

Γιατί ο Δήμαρχος Διονύσου βρίσκεται… σε πανικό;

Ίσως κάποιος θεωρήσει τον παραπάνω ισχυρισμό υπερβολικό. Δεν είναι όμως. Κυρίως για οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει τα δρώμενα του Δήμου Διονύσου το τελευταίο διάστημα.

Τα στοιχειώδη να γνωρίζεις από επικοινωνία, είναι προφανές πως ο Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης, βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Αιτία το γεγονός πως έρχεται αντιμέτωπος με τις πολιτικές του, οι οποίες πλέον κρίνονται ως πλήρως αποτυχημένες.

Σε μία ένδειξη πανικού, η Δημοτική Αρχή τις τελευταίες εβδομάδες παλεύει να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κινήσεις εντυπωσιασμού, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την παρουσία της. Έργα βιαστικά, δίχως πλάνο και δίχως οργάνωση. Δεν χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε, όταν στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Καλαφατέλης παρουσίασε ένα ημιτελές έργο ως ολοκληρωμένο. Πανηγύριζε για την αποκατάσταση βλάβης, ενώ η εικόνα έδειχνε ολοφάνερα ένα… γιαπί. Αν όντως αυτό ήταν ολοκληρωμένο έργο, τότε η αισθητική της πόλης δέχεται βάναυσα πλήγματα.

Όταν βρίσκεσαι σε θέση πολιτικής ισχύος, ανάλογες κινήσεις δεν υπάρχουν στην ατζέντα. Όταν όμως μπαίνεις στην διαδικασία να μοιράζεις στους πολίτες φυλλάδια που εξυβρίζουν την αντιπολίτευση, τότε προφανώς και αποδεικνύεις πως αισθάνεσαι την καρέκλα σου να τρίζει επικίνδυνα. Πόσο δε μάλλον όταν όλα αυτό γίνεται έξω από σχολεία.

Ένας υπεύθυνος Δήμαρχος θα επένδυε στις πολιτικές του και στα έργα του, και όχι στην πόλωση.

Εμείς φυσικά εδώ δεν είμαστε για να πραγματοποιήσουμε το ”ψυχογράφημα” του νυν Δημάρχου. Έκαστος κρίνεται από τις επιλογές του. Και τα όλα αυτά πιο πάνω ενδεχομένως να ακούγονταν και γλαφυρά σε περίπτωση που οι κάλπες στήνονταν σε έναν ή δύο μήνες από τώρα.

Μόνο που οι εκλογές θα διεξαχθούν σε 11 μήνες, και η τρέχουσα Δημοτική αρχή έως τότε θα συνεχίσει να έχει υπό την αρμοδιότητα της όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του Δήμου, την στιγμή που άπαντες έχουν αντιληφθεί πως πλέον δεν την διακρίνει η παραμικρή ικανότητα.