Τρίτη, 16 Ιουλίου

Διόνυσος: Σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω της κακοκαιρίας

Φόβοι για πλημμύρες κυριαρχούν στον Διόνυσο εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/11 αναφορικά με το καιρικό φαινόμενο ΕVA, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, συναρμόδιων Αντιδημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και στελεχών πολιτικής προστασίας καθώς και εθελοντικών κλιμακίων, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία έχει λάβει ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν συνέπειες λόγω της κακοκαιρίας.

Για τις επόμενες ώρες απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 199 και 112 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικά σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα τα οποία είναι εκτεθειμένα στην κακοκαιρία θα λειτουργεί το τηλέφωνο 699 3998 582 (κ.Μπακαφουκα).

Φυσικά, οι Δημότες πέρα από συστάσεις, θα ήταν καλό να διέκριναν και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα. Το να δοθεί η παραίνεση για αποφυγή άσκοπη μετακινήσεων εν μέσω κακοκαιρίας, είναι το σχετικά προφανές. Εκ μέρους μίας Δημοτικής αρχής που σέβεται τον εαυτό της, απαιτείς κάτι πολύ περισσότερο, όπως για παράδειγμα απτά έργα που να προστατεύουν ουσιαστικά.