Σάββατο, 27 Ιουλίου

Κακοκαιρία: Η «EVA» γονάτισε την Αττική – Που θα είναι έντονα σήμερα τα φαινόμενα;

Η κακοκαιρία Eva σαρώνει τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου με το 112 να ενεργοποιείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αλλων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη η κακοκαιρία είναι αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 22:30 του Σαββάτου, το 112 ενεργοποιήθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενδεικτικό για το τι αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ώρες.

Ήδη, από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχουν χτυπηθεί Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην Αττική, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα έως πολύ έντονα και τα οποία το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά, στα κεντρικά, στα νότια και στο Αιγαίο. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από τις απογευματινές ώρες αύριο πολύ έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές της Κρήτης. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 8 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και από το βράδυ άνεμοι βορείων διευθύνσεων με μικρή εξασθένηση. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις.