Σάββατο, 27 Ιουλίου

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Φαβορί Μπακογάννης, Ρούσος, Μαϊχόσογλου και Βούρος 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOMORROWNEWS.GR

_________________________________________________________________

Στις κάλπες οδηγούνται ξανά πολλοί πολίτες την προσεχή Κυριακή (15/10) προκειμένου να ψηφίσουν για τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, αφού οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην περιοχή τους δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 43% που τους εξασφαλίζει εκλογή από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο.

Δήμος Αθηναίων 

Στον Δήμο Αθηναίων ο νυν δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης είναι το μεγάλο φαβορί για να εξασφαλίσει μια νέα θητεία στον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

  • Stoiximan: Μπακογιάννης 1,04 / Δούκας: 8,00

Δήμος Χαλανδρίου

Ένας από τα «ντέρμπι» που ξεχωρίζουν είναι αυτό στον Δήμο Χαλανδρίου. Ο νυν δήμαρχος κ. Ρούσσος μπορεί να μην κέρδισε για λίγες ψήφους την επανεκλογή του από τον α’ γύρο, ωστόσο η στήριξη του τρίτου στη σειρά των υποψηφίων, Χάρη Ρώμα στην δεύτερη, Χρύσα Αγαπητού φέρνει νέα δεδομένα στο τραπέζι για τον Δήμο Χαλανδρίου, αφού τα ποσοστά των δύο φτάνουν κοντά στο ποσοστό που εξασφάλισε ο κ. Ρούσσος στον β’ γύρο. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών για τον Δήμο Χαλανδρίου:

  • Stoiximan: Σίμος Ρούσος: 1,33 / Χρύσα Αγαπητού: 3,05

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας πρώτος το νήμα έκοψε στον α’ γύρο των εκλογών με 26,1% ο νυν δήμαρχος Γιάννης Βούρος, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλός του είναι ο προερχόμενος από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, Γιάννης Τομπούλογλου, που έλαβε 22,5%.

  • Stoiximan: Γιάννης Βούρος : 1,65 / Γιάννης Τομπούλογλου: 2,10

Δήμος Διονύσου

Ακλόνητο φαβορί αποτελεί η Κατερίνα Μαϊχόσογλου εν όψει του δεύτερου γύρου στον Δήμο Διονύσου. Η επικεφαλής του συνδυασμού ”Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ” έλαβε ποσοστό 30% στον α’ γύρο, με τον νυν Δήμαρχο να συγκεντρώνει το 35%. Ωστόσο για τη μάχη της προσεχούς Κυριακής όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συστρατεύτηκαν στο πλευρό της κ. Μαϊχόσογλου η οποία δείχνει έτοιμη να δείξει στον Γιάννη Καλαφατέλη την πόρτα της εξόδου:

  • Stoiximan: Κατερίνα Μαϊχόσογλου : 1.45 / Γιάννης Καλαφατέλης: 2.55

Δήμος Νέας Σμύρνης

«Μάχη» την Κυριακή θα δοθεί στη Νέα Σμύρνη. Ο δήμαρχος μεταξύ 1998 και 2010 και επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το 2019, Γιώργος Κουτελάκης, έλαβε το 28,8%. Αντίπαλός του θα είναι η πρώην αντιπεριφερειάρχης της διοίκησης Πατούλη, Δήμητρα Νάνου, που συγκέντρωσε το 26,7%.

  • Stoiximan: Γιώργος Κουτελάκης : 1,45 / Δήμητρα Νάνου: 2,55

Χωρίς σταυρούς στον δεύτερο γύρο

Πιο εύκολη για εκλογείς και εμπλεκόμενους θα είναι η εκλογική διαδικασία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα υπάρχουν νέα ψηφοδέλτια τα οποία περιλαμβάνουν μόνο το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου δημάρχου και δεν απαιτείται σταυρός. Τα ψηφοδέλτια θα αρχίσουν να παραδίδονται σήμερα από την ΠΕ Ηλείας στους τρεις δήμους του β΄γύρου.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ και αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων θα στέλνονται τα αποτελέσματα της καταμέτρησης από τον δικαστικό αντιπρόσωπο μέσω των τάμπλετ στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσει η μετάδοση των αποτελεσμάτων. Εκτιμάται ότι σαφής εικόνα θα υπάρχει γύρω στις 10.30 το βράδυ και δεν αποκλείεται τελικά αποτελέσματα να έχουμε πριν τα μεσάνυχτα.