Σάββατο, 27 Ιουλίου

Τι καιρό θα κάνει σήμερα;

Τη Δευτέρα, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι γενικά αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια, και με λίγα πρόσκαιρα τοπικά φαινόμενα μόνο σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας.

Πιο αναλυτικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα λίγο πιο αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματα του θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά θα αγγίξει και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες, και πιθανότητα για πρόσκαιρες και ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια τμήματα του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.