Σάββατο, 27 Ιουλίου

Νικολέττα – Αφροδίτη Σφαιροπούλου: ”Η Κ. Μαϊχόσογλου έχει αποδείξει πως δεν φοβάται την σκληρή δουλειά”

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε η Νικολέττα – Αφροδίτη Σφαιροπούλου, η οποία και θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ”Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ” με επικεφαλής την Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Ακολουθεί ένα σύντομο bio της κ. Σφαιροπούλου:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ζει στη ΔΚ Δροσιάς από το 1983. Είναι Πολιτισμολόγος – σκηνοθέτις. Κάτοχος (MA) στη σχέση της χριστιανικής Θεολογίας με την Λογοτεχνία και τη σύγχρονη Δραματουργία. Υποψήφια 2ου (MA) στην Θεατρολογία και τη Σκηνοθεσία. Από το 2017 είναι εθελόντρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου (εισηγήτρια Δημιουργικής Γραφής & Αυτοβελτίωσης & σκηνοθέτις της ομάδας θεατρικής επιμόρφωσης). Το διάστημα 2019-2022 εργάστηκε ως άτυπη σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού δίπλα στους αρμόδιους αντιδημάρχους του Δήμου μας. Από το 2021 είναι εισηγήτρια στα Παιδικά & Εφηβικά θεατρικά Εργαστήρια του Δήμου Διονύσου ενώ έχει σκηνοθετήσει εννέα, άκρως επιτυχημένες, δημοτικές θεατρικές παραστάσεις. Το διάστημα 2018-2021 υπό την αιγίδα του Δήμου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οργάνωσα, επιμελήθηκα και παρουσίασα τρεις συλλογικές εκδόσεις με κείμενα και έργα συμπολιτών μας. Είναι μητέρα του μαθητή, αθλητή των Α.Σ. Άνοιξης και Διονύσου στο ποδόσφαιρο, Θάνου Τρικκαίου.

Τι σας έπεισε να σταθείτε στο πλάι της Κατερίνας Μαιχόσογλου στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές?

Είναι γνωστό στους συμπολίτες μας ότι προέρχομαι από άλλο συνδυασμό. Οπότε την συγκεκριμένη ερώτηση την δέχομαι διαρκώς κι εγώ απαντώ σταθερά με τον ίδιο τρόπο: Η κυρία Μαϊχόσογλου είναι ένα νέο, ηλικιακά, πρόσωπο εξαιρετικά ζεστό και ευγενικό και άρα προσιτό σε όλο τον κόσμο. Έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την σκληρή και αποτελεσματική δουλειά καθώς υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, δραστήρια τόσο επαγγελματικά όσο και σε σχέση με την ενασχόλησή της με τα κοινά. Πιστεύει περισσότερο στην ανάπτυξη παρά στην διεκπεραίωση ενώ στην διοικητική της ατζέντα περιλαμβάνει την συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων. Είναι βέβαιο ότι αγαπά και πονά τον τόπο μας καθώς η ίδια είναι «γέννημα θρέμμα» Αγίου Στεφάνου. Τελικά, αν με ρωτήσετε ποια απ’ όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της προτάσσω, θα σας πω ότι η αδιαμφισβήτητη ηθική της υπόσταση σε συνδυασμό με το μορφωτικό της επίπεδο, την επιτυχία της στον επαγγελματικό τομέα και την ακατάπαυστη δραστηριότητά της στα κοινά, αποτελούν το καλύτερο «πακέτο» για έναν υποψήφιο Δήμαρχο με αξιώσεις εκλογής. Στο προφίλ αυτό θα προσθέσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και το γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε, ούτε σκοπεύει να υπάρξει «επαγγελματίας πολιτικός». Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της με κέρδισαν από πολύ νωρίς.

Ποια ήταν τα κίνητρα που σας έπεισαν να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Για μένα η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσφατο γεγονός. Από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμη με θυμάμαι να συμμετέχω σε διάφορους τοπικούς θεσμούς πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που, στο παρελθόν, έθεσα υποψηφιότητα για δημοτική ή τοπική σύμβουλος, στην κοινότητα Δροσιάς προ Καλλικράτη, αλλά και στον «καλλικρατικό» Δήμο Διονύσου. Τα τελευταία χρόνια, λόγω ειδικότητας, ασχολούμαι συμβουλευτικά με τον τομέα του πολιτισμού δίπλα στον εκάστοτε αρμόδιο αντιδήμαρχο, οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και σκηνοθετώντας ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης μας. Συγχρόνως, επειδή μεγάλωσα και ζω στην Δροσιά τα τελευταία 40 χρόνια, πάντοτε η προσοχή μου υπήρξε ιδιαιτέρως στραμμένη στα ζητήματα και την φροντίδα του «χωριού» μου όπως την αισθάνομαι και την αποκαλώ. Το κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι τίποτε διαφορετικό από την αγάπη του για την κοινότητα (στενή και ευρύτερη) και την όρεξη για δουλεία που χρειάζεται για να διατηρηθεί άρτιο το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον – υποδομές που την περικλείουν και που οφείλουν να κάνουν τη ζωή της άνετη και ποιοτική.

Ο Δήμος Διονύσου αυταπόδεικτα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό προβλημάτων. Ποια κρίνετε εσείς ως τα μεγαλύτερα;

Ο Δήμος μας έχει πολλά ζητήματα τα οποία βρίσκονται χρόνια σε εκκρεμότητα δυσχεραίνοντας την ποιότητα και την άνεση των πολιτών του. Εξ’ αυτών, σε πρώτο πλάνο θα έβαζα την καθαριότητα συνδυάζοντάς την απολύτως με τα μέτρα πρόληψης ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Το «χρόνιο» ζήτημα της αποχέτευσης είναι άλλο ένα θέμα το οποίο οφείλει επιτέλους να κλείσει. Ως σοβαρό πρόβλημα το οποίο δυσχεραίνει και υποβιβάζει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας αποτελούν, αναμφίβολα, τα σπασμένα ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια, η έλλειψη κάδων σκουπιδιών, το κυκλοφοριακό, η ελλιπής μέριμνα για τα αδέσποτα, οι συχνές αδικαιολόγητες διακοπές υδροδότησης, η, εντελώς πρόχειρα, οργανωμένη υποδομή των κοινωνικών υποδομών και της κοινωνικής μέριμνας. Και φυσικά, έχουσα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα του πολιτισμού, θα συμπληρώσω την παντελή προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί σε σχέση με την συντήρηση των πνευματικών κέντρων των ΔΚ (τα οποία η δημοτική αρχή θυμάται όλως τυχαίως προεκλογικά, σε σχέση με τις τοπικές καλλιτεχνικές ομάδες και τις ανάλογες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές υποδομές. Τέλος, δεν μπορώ παρά να μην σχολιάσω τον εξαιρετικά αργό ρυθμό που παρατηρήθηκε από πλευράς της τελευταίας διοίκησης σε σχέση με την θεσμική, νομική, διοικητική και χωροταξική υπόσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία τυχαίνει να είμαι εθελόντρια από το 2017. Εδώ να επισημάνω ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου έχει αποκτήσει επάξια από τους δημότες μας τον τίτλο του πιο υγειούς και επιτυχημένου δημοτικού «πυρήνα» παιδείας και πολιτισμού στον τόπο μας. Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς φαίνεται, ώστε να λάβει άμεσα την πρέπουσα προσοχή και στήριξη από πλευράς διοίκησης

Σε περίπτωση που Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ποιες είναι οι πρώτες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει;

Κατά την προσωπική μου άποψη και εφόσον ο Διόνυσος του Αύριο αναλάβει το τιμόνι της διοίκησης του Δήμου, τα δύο πρώτα πράγματα που οφείλει να πράξει είναι α) μια γερή αναδιάταξη του διοικητικού προσωπικού και β) εξεύρεση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του συνόλου των έργων. Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής.

Εσείς προσωπικά με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβάλλετε στην επίτευξη των παραπάνω στόχων;

Η προσωπική μου εμπλοκή με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε κάθε περίπτωση, (εκλογής μου στο τοπικό συμβούλιο της ΔΚ Δροσιάς ή όχι) είναι δεδομένη και χωρίζεται σε δύο μέρη. Αφενός μεν προτίθεμαι να γίνω το μάτι και το αυτί των Δροσιωτών καθώς και ο δίαυλος επικοινωνίας τους με την κεντρική διοίκηση καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο. Σε περίπτωση μάλιστα που δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στο τοπικό συμβούλιο, προτίθεμαι να καταθέσω ιδέες που αφορούν σε όλο το φάσμα της τοπικής καθημερινότητας και ανάπτυξης. Παράλληλα, σε ευρύτερα δημοτικά πλαίσια, λόγω ιδιότητας, θα συνεχίσω να προσφέρω συμβουλευτική υποστήριξη στον εκάστοτε αντιδήμαρχο πολιτισμού όπως και ανάλογο έργο εφόσον και όποτε μου ζητηθεί. Και φυσικά θα εξακολουθήσω να στηρίζω την Δημοτική Βιβλιοθήκη από οποιαδήποτε θέση.