Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Όλες οι εξελίξεις από το μέτωπο των πυρκαγιών

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχύονται σε όλα τα μέτωπα.

Το πιο δύσκολο σημείο στο οποίο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα Δερβενοχώρια. Το πύρινο μέτωπο ακτίνας 15 χιλιομέτρων δεν έχει σταματήσει να καίει σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, ένα συμπαγές παρθένο δάσος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθεί στη Μάνδρα. Στο Λουτράκι, αν και η κατάσταση εκτιμάται ως καλύτερα, αναζωπύρωση υπήρξε νωρίτερα σε πευκόφυτη περιοχή. Οι πυροσβέστες εκεί δίνουν μάχη για να μην απειληθεί ο οικισμός «Άγιος Χαράλαμπος».

Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια: «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Μάχη σε πολλαπλά και ταυτόχρονα μέτωπα συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κατασβήσουν τις φωτιές που καίνε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η σοβαρότερη πυρκαγιά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι αυτή στα Δερβενοχώρια, όπου τα εναέρια επιχειρούν από νωρίς το πρωί με στοχευμένες ρίψεις.