Σάββατο, 27 Ιουλίου

Καύσωνας: Προ των πυλών νέο θερμό κύμα με 44άρια

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία σήμερα, Τρίτη, ενόψει του νέου κύματος καύσωνα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι – έως και 7 μποφόρ – κάτι που προκαλεί ανησυχία για τη μάχη με τις φωτιές που καίνε από χθες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι άνεμοι, ειδικότερα, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη οι περιοχές που θα επηρεάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, αλλά και η ένταση της ζέστης μικρότερη, κυρίως επειδή θα πνέουν μελτέμια που θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρακαι από τα βόρεια αναμένεται υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

* με πληροφορίες από το LIFO