Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Δήμος Διονύσου: Παρέδωσαν προς χρήση αγωγούς λυμάτων κλειστούς με τάπες!

To ρεπορτάζ της αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους αγωγούς λυμάτων στον Δήμο Διονύσου, συνεχίζει η ιστοσελίδα zougla.gr

Ακολουθεί το άρθρο (κλικ ΕΔΩ για την πηγή)

”Στον Δήμο Διονύσου εξακολουθούν να αγνοούν το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους αγωγούς λυμάτων και ανέδειξε η Ζούγκλα. Η υπόθεση όμως βρίσκεται στον εισαγγελέα και σύντομα η Δικαιοσύνη αναμένεται να κάνει τη δουλειά της.

Τη ίδια ώρα, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα φέρνει νέα στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με το διαρκές αυτό έγκλημα. Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα ο δήμος ειδοποίησε την κατασκευάστρια εταιρεία «Τοξότης» η οποία κατασκεύασε τον αγωγό των λυμάτων για να διορθώσει το πρόβλημα.Η «Τοξότης» κάλεσε την εταιρεία αποφράξεων «Labiko» για να ξεβουλώσει τον αγωγό.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε η εταιρεία, τόσο από την δίοδο του αγωγού στην οδό Καΐρη όσο και από την είσοδο του αγωγού στην οδό Ευμένους όπου υπήρχε το πρόβλημα, δεν ήταν δυνατή η απόφραξη.

Τότε επιστρατεύτηκε βυτιοφόρο όχημα της περιοχής, ώστε να αντλήσει τα λύματα από τον αγωγό, να καθαρίσει ο αγωγός για να γίνει ορατό το πρόβλημα που υπήρχε και τα λύματα δεν έφευγαν με φυσική ροή.

Όταν λοιπόν απαντλήθηκαν τα λύματα, αποκαλύφθηκε πως ο αγωγός δεν είχε βουλώσει, αλλά οι σωλήνες του ήταν κανονικά με την τάπα τους κι έτσι το έργο δεν έπρεπε να δοθεί για χρήση στους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο έργο της αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου, είναι η δεύτερη φορά που δεν έχει βγει η τάπα από τον αγωγό της αποχέτευσης και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αποχετεύσεις αλλά και στο περιβάλλον.”