Παρασκευή, 26 Ιουλίου

Διόνυσος: Συνεχίζονται τα πυρά της αντιπολίτευσης σε Καλαφατέλη για το «φιάσκο» με τον διαγωνισμό LED

Αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική βρίσκεται ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης. Αιτία το πρωτοφανές φιάσκο με τον άκρως πολυέξοδο διαγωνισμό που αφορούσε τους φωτισμούς LED. Μία διαδικασία η οποία και ναυάγησε, με την Δημοτική Αρχή να επωμίζεται μία πολύ βαριά ήττα. Όσοι γνωρίζουν καλά τα κοινά του Διονύσου, σημειώνουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποκλείεται να διαδραματίσει ρόλο εξαιρετικά καθοριστικό και στην επικείμενη εκλογική μάχη του φθινοπώρου

Επί του θέματος τοποθετήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος, Κατερίνα Μαϊχόσογλου. Η επικεφαλής της παράταξης «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» σημείωσε τα παρακάτω:

«Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου μετά από κοινή πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου με ευρεία και διακομματική πλειοψηφία (με θετική ψήφο 23 Δημοτικών Συμβούλων έναντι 15 κατά) ματαίωσε τον διαγωνισμό για τον οδοφωτισμό με LED του Δήμου Διονύσου.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τα συμφέροντα του Δήμου Διονύσου και των πολιτών καθώς η Δημοτική αρχή αγνόησε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ήδη αποφασίσει από τον Απρίλιο ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού αιτιολογημένα και τεκμηριωμένα.

Όροι που δεν ήταν ξεκάθαροι και παρέπεμπαν σε πιθανά επιπλέον κόστη στο μέλλον αλλά και μη διασφάλιση της ποιότητας του έργου.

Σημειώνεται δε πως η διοικούσα παράταξη το 2019 ματαίωσε σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος με πανομοιότυπο τρόπο και αντίστοιχα ύψη προϋπολογισμού τρέχει σε όλους τους οργανωμένους Δήμους και περιφέρειες της χώρας μας (π.χ Δήμος Αθηναίων ή Περιφέρεια Αττικής κλπ.).

Έτσι έχουμε στερηθεί επί 4ετίας ήδη ένα σύγχρονο οδοφωτισμό και την δυνατότητα να έχει βελτιώσει αισθητά ο Δήμος μας το ενεργειακό του αποτύπωμα αποκτώντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η απόφαση αυτή που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/2 σηματοδοτεί επιπλέον την αρχή του τέλους των πρακτικών που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες με τις αναίτιες διακοπές του κορυφαίου οργάνου του Δήμου όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε η Δημοτική Αρχή.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα των πολιτών.

Αλλάζουμε σελίδα, προχωράμε μπροστά σχεδιάζουμε ένα νέο Δήμο Διονύσου με σύγχρονες υποδομές , με υποδομές για τον κάθε Δημότη.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις Δυνάμεις για τον Διόνυσο του Αύριο.»