Σάββατο, 27 Ιουλίου

«Αντιπλημμυρικά έργα»: Μία άγνωστη λέξη για τον Δήμο Διονύσου

Το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα έντονης κακοκαιρίας αυξάνονται επικίνδυνα. Αυτό δεν αποτελεί… είδηση, αλλά ένα δεδομένο που πλέον ο κρατικός μηχανισμός το γνωρίζει καλά, και προετοιμάζεται καταλλήλως.

Όχι όμως παντού. Μπορεί σε άλλους Δήμους να υπάρχουν προληπτικά μέτρα, στον Διόνυσο όμως οι πολίτες αισθάνονται σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο εξωφρενικά μόνοι και απροστάτευτοι.

Αυτό έγινε εύκολα αντιληπτό στην «Μήδεια» το 2021, όπως ακόμα και σε μία Αυγουστιάτικη νεροποντή το έτος που προηγήθηκε. Και αν όλα αυτά φαντάζουν… μακρινά, τότε ας αναφερθούμε στην προ δύο εβδομάδων κακοκαιρία που έπληξε το Λεκανοπέδιο, και ανέδειξε τις αδυναμίες της Δημοτικής Αρχής.

Εικόνες με πολίτες να καθαρίζουν μόνοι τους τους δρόμους και να αδειάζουν τα φρεάτια και δρόμους γεμάτους νερά, έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Το χειρότερο όλων; Οι τριτοκοσμικε΄ς καταστάσεις που επικράτησαν στα σχολεία.

Αρχικά, το Λύκειο Δροσιάς, το οποιο στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο του Ζαννείου, στα όρια του Δήμου Κηφισιάς, αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα. Αυτό συνέβη λόγω της κατασκευής του, η οποία χρόνια τώρα κρίνεται ως προβληματική.

Ακολούθως, στο σχολικό συγκρότημα πρώην Καργάκου, επί της Λ. Σταμάτας – Δροσιάς, πλημμύρισε ο προαύλιος χώρος, εξαιτίας του όγκου του νερού, που αναζητούσε διέξοδο προς το ρέμα.

Απαράδεκτες καταστάσεις και στο 3ο Δημοτικό Διονύσου όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα εισροής νερού, με αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα να αποκλειστούν τρεις αίθουσες.

Τραγική κατάσταση επικράτησε και σε τέσσερα Νηπιαγωγεία στον Άγιο Στέφανο. Ο λόγος; Η αδιαφορία του Δήμου να καθαρίσει τα γύρω φρεάτια τα οποία ήταν βουλωμένα.

* φωτογραφία άρθρου: Eurokinisi / Μιχάλης Καραγιάννης