Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Έλλειψη καυσίμων στα σχολεία: Ο Δήμος Διονύσου ”πετάει” την ευθύνη στον ανάδοχο προμηθευτή

Γεμάτη παράδοξα περιστατικά είναι η πολιτική ζωή του Δήμου Διονύσου, με πρωταγωνιστή φυσικά και πάλι τον Δήμαρχο, Γιάννη Καλαφατέλη.

Από τις αρχές τις τρέχουσας εβδομάδας στον Διόνυσο έχει σκάσει σαν ”βόμβα” η είδηση πως οι σχολικές μονάδες της περιοχής δεν μπορούν να θερμανθούν λόγω έλλειψης καυσίμων.

Κύρια περίπτωση που αναδείχθηκε ήταν αυτή των νηπιαγωγείων του Δήμου, όπου οι μαθητές την Δευτέρα κλήθηκαν να κάνουν μάθημα σε ”πολικές” θερμοκρασίες. Όλα αυτά εξαιτίας της αδράνειας του Δήμου να προμηθεύσει με καύσιμα τις σχολικές μονάδες.

Σήμερα μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η Δημοτική αρχή έθεσε σε εφαρμογή την αγαπημένη της στρατηγική. ”Πέταξε” δηλαδή την ”καυτή πατάτα” της ευθύνης από πάνω της, μεταφέροντας την στον ανάδοχο που εφοδιάζει με πετρέλαιο τα σχολεία.

”Δυστυχώς ο ανάδοχος που προμηθεύει με πετρέλαιο τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα είχε δεχθεί τη σχετική παραγγελία, προκειμένου να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, για δικούς του λόγους ανταποκρίθηκε με καθυστέρηση σε 7 από τα 27 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να δημιουργηθεί προσωρινό πρόβλημα, το οποίο τακτοποιήθηκε αυθημερόν”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο σημείο αυτό βέβαια, οφείλουμε να προσθέσουμε έναν παράγοντα στην εξίσωση. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για κακόπιστο προμηθευτή. Σύμφωνα όμως με όσα αναφέρει ο Διονύσης Ζαμάνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την σύμβαση του προαναφερθέντος προμηθευτή η δημοτική αρχή την επέκτεινε κατά 50%, ενώ παρά το γεγονός πως και πέρσι ίδια εποχή είχαμε ακριβώς το ίδιο ”σίριαλ”, η συνεργασία των δύο πλευρών συνεχίζεται κανονικά.

Επομένως είναι ξεκάθαρο πως ο Δήμος προσπαθεί εναγωνίως να ”διώξει” την ευθύνη που του αναλογεί, έπειτα από την δημόσια κατακραυγή με την οποία και βρέθηκε αντιμέτωπος τα τελευταία 24ωρα.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Καλαφατέλη, οι πολίτες ενημερώνονται άμεσα και σωστά, με αποτέλεσμα τα επικοινωνιακά τρικ που θέτει σε εφαρμογή, να μην πείθουν πλέον απολύτως κανέναν.