Σάββατο, 27 Ιουλίου

Διόνυσος: Έργα στο…. ”παρά πέντε” με φόντο τις εκλογές

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τη πολιτική, μπορεί να διακρίνει πως πίσω από κάθε κίνηση υπάρχει μία συγκεκριμένη στρατηγική. Καμία επιλογή δεν είναι τυχαία, ούτε συγκυριακή.

Σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα του Δήμου Διονύσου, είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμαρχο που τελεί υπό καθεστώς πανικού. Ο κ. Γιάννης Καλαφατέλης έχει αντιληφθεί πως η προσπάθεια επανεκλογής του θα είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Αιτία, οι εντελώς λανθασμένες πολιτικές του το τελευταίο διάστημα, και η πρωτοφανής ολιγωρία της Δημοτικής αρχής να βρει λύση στα μεγάλα προβλήματα. Ή και η μη διάθεση. Καθένας διαλέγει και παίρνει.

Επιστρέφοντας στην αρχική μας διαπίστωση, πως καμία κίνηση στη πολιτική δεν είναι τυχαία, έχει γίνει αντιληπτό πως το τελευταίο διάστημα, εντελώς τυχαία ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμαρχος Διονύσου μοιάζει να… ξύπνησε από ”Χειμερία Νάρκη” στην οποία βρισκόταν, και αποφάσισε να πατήσει το γκάζι των έργων στη περιοχή.

Φυσικά, όχι εκπονώντας ένα πλάνο ή βάζοντας έναν προγραμματισμό. Αυτές είναι άγνωστες ορολογίες για τον Δήμο Διονύσου.

Το σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή αυτή τη στιγμή είναι ένα να μπει ένα πρόχειρο περιτύλιγμα σε όλα τα σοβαρά προβλήματα, και παράλληλα να επικοινωνήσει προς τα έξω ο Δήμαρχος πως γίνονται έργα.

Φυσικά οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν. Όπως επίσης έχουν και αντίληψη. Είναι προσβλητικό για τον ίδιο τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής να πιστεύει πως θα πείσει κάποιον με φωτογραφίες όπως η παρακάτω, όπου ένα ”γιαπί” παρουσιάζεται ως ολοκληρωμένο έργο.

Καθίσταται επομένως ξεκάθαρο πως ο Διόνυσος διαθέτει, και θα διαθέτει έως τις κάλπες του 2023, έναν Δήμαρχο ο οποίος στο μυαλό του δεν θα έχει τίποτα άλλο, πέρα από το πως θα στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία, εις βάρος των ιδίων των Δημοτών, και εις βάρος των συμφερόντων της πόλης.