Σάββατο, 27 Ιουλίου

Απίστευτο περιστατικό στον Διόνυσο: Αλλάζουν θέση οι κολώνες φωτισμού για δεύτερη φορά σε ένα μήνα!

Θέμα ακόμα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ έγινε ο Δήμος Διονύσου, αποδεικνύοντας πως για μία ακόμα φορά, η Δημοτική αρχή εξευτελίζει τη περιοχή μέσω των πρακτικών της.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ αναφορικά με τον… περίπατο που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι κολώνες της ΔΕΗ.

Ξετυλίγοντας από την αρχή το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης, πριν περίπου ένα μήνα στην οδό Πλαστήρα, συνεργείο του ΔΕΔΗΕ βγάζει τις κολώνες από τις αυλές των σπιτιών και τις τοποθετεί στα πεζοδρόμια.

Σήμερα, οι ίδιες κολώνες, ξανά μέσω συνεργείων του ΔΕΔΗΕ, βγαίνουν από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκαν και επιστρέφουν εκεί που ήταν πριν ακριβώς ένα μήνα. Ο λόγος; Μερίδα κατοίκων διαμαρτυρήθηκε πως στα σπίτια τους δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός.

Αποτέλεσμα αυτής της τραγελαφικής κατάστασης είναι δεκάδες πολίτες κατά την διάρκεια της νύχτας να περπατούν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, την ίδια ώρα που εγκληματικότητα ”θερίζει” στις περιοχές του Διονύσου.

Όπως φυσικά συνηθίζει να πράττει η Δημοτική αρχή, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Τι κάνει; Ρίχνει το μπαλάκι στον ΔΕΔΗΕ. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης, υποστήριξε πως εκ μέρους του Δήμου δεν υπήρξε καμία εντολή για μετακίνηση. Επομένως δόθηκε η δεύτερη εντολή, ώστε οι κολώνες να φύγουν από το δρόμο και να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις.

Φυσικά ο ΔΕΔΗΕ έρχεται να διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Καλαφατέλη, τονίζοντας πως και τις δύο φορές ακολουθήθηκαν υποδείξεις της Δημοτικής αρχής, χωρίς απολύτως καμία πρωτοβουλία του φορέα.

Μάλιστα ο ΔΕΔΗΕ υποστηρίζει πως είναι σε θέση να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία υπογειοποίησης των γραμμών, και περιμένει το ”πράσινο” φως του Δήμου. Κάτι που έως τώρα δεν έχει συμβεί για άγνωστο λόγο.