Παρασκευή, 26 Ιουλίου

Η θεσμική εκτροπή έγινε συνήθεια στον Δήμο Διονύσου

Υπόλογη είναι το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή στον Διόνυσο, με μία σειρά περιστατικών να δικαιώνουν όσους κατηγορούν τον νυν Δήμαρχο για ‘’θεσμική εκτροπή’’.

Η αρχή έγινε στο ΔΣ της 4ης Οκτωβρίου, εκεί όπου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αδυνατούσαν να πιστέψουν πως ο Γιάννης Καλαφάτης και ο Πρόεδρος του ΔΣ προέβησαν σε τόσα πολλά αντιδημοκρατικά ατοπήματα κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης, με αποκορύφωμα την ‘’φίμωση’’ των εκπροσώπων των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών.

Προ ολίγων ημερών, το SimeraOnline.gr σας ενημέρωνε αναφορικά με την ανατροπή στην υπόθεση του διαγωνισμού για τους φωτισμούς LED στους δρόμους του Δήμου.

Στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με έναν πλήρη παραγκωνισμό της έννοιας του δημοσίου διαλόγου. Ο τρόπος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, γεννά απολύτως δικαιολογημένα υποψίες, μέχρι και στους πιο ανυποψίαστους.

Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων κατόπιν εμπεριστατωμένου πολυσέλιδου πορίσματος που απέρριψε τους μέχρι τότε συμμετέχοντες , αντί ως όφειλε να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό  , τον συνεχίζει με την μέθοδο της διαπραγμάτευσης με συνεργάτες και εταιρίες δικής της επιλογής. Εύλογα κάποιος διερωτάται ποιοι θα κάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με κάποιους περισσότερο ‘’καχύποπτους’’ να υποψιάζονται πως πρόκειται για ‘’επίλεκτους’’ και μάλιστα χωρίς να δεσμεύεται να αποκλείσει από τη διαδικασία αυτούς που απέκλεισε ήδη η αρχή δημοσίων συμβάσεων γεγονός που από μόνο του γεννά ερωτηματικά αφού ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας.

Επίσης, είναι άκρως απογοητευτικό το γεγονός πως ένα τόσο σημαντικό έργο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος, και την εξοικονόμηση ενέργειας, καθυστερεί τόσο πολύ, στο βωμό μίας προσωπικής εμμονής της Δημοτικής Αρχής, ή ακόμα χειρότερα εξαιτίας της επιθυμίας κάποιον να ικανοποιήσουν προσωπικά τους συμφέροντα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως με τις πρακτικές του, ο νυν Δήμαρχος Διονύσου εκθέτει ανεπανόρθωτα τη περιοχή και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Άλλωστε είναι προφανές πως πρόκειται για μία περίπτωση προκλητικής κατάχρησης εξουσίας.