Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου

Άμεση παρέμβαση για την προστασία του πρασίνου στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Στεφάνου

Ο Δήμος Διονύσου, αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά για τη διακοπή των εργασιών κλάδευσης και κοπής δέντρων στο πρανές τμήμα της αριστερής πλευράς του σιδηροδρομικού σταθμού Αγίου Στεφάνου…

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έθεσε εξ αρχής το θέμα στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Π. Τερεζάκη, εκφράζοντας την ανησυχία της για το μέγεθος της παρέμβασης και τη διαφύλαξη του φυσικού τοπίου της περιοχής.

Σε επείγουσα επιστολή που στάλθηκε στον κ. Π. Τερεζάκη, ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κοπής και να περιοριστεί η κοπή δένδρων ή το κλάδεμα μόνο στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, με στόχο τη διατήρηση του πρασίνου που αποτελεί σημαντικό περιβαλλοντικό πνεύμονα για την περιοχή. Παράλληλα, τόνισε ότι κάθε εργασία πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και με γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση του πρασίνου που περιβάλει τις γραμμές του ΟΣΕ, που πέραν της οικολογικής σημασίας, χαρακτηρίζει επί δεκαετίες την περιοχή και την είσοδο της πόλης του Αγίου Στεφάνου.