Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για την απομάκρυνση του αμίαντου από τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Διονύσου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου:

Σας ενημερώνουμε ότι εντός τριμήνου από τις καταστροφικές πυρκαγιές καλούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί να υποβάλουν αίτημα για αποκομιδή επικίνδυνων αποβλήτων αμιάντου…

Παράλληλα, να παράσχουν κάθε διαθέσιμη πληροφορία για την εκτίμηση του όγκου των αποβλήτων, όπως επιφάνεια στέγης που κάηκε και περιέχει αμίαντο, ή επιφάνεια τοιχοποιίας κλπ.

Τα αιτήματα υποβάλλονται μόνον από τα υπόχρεα πρόσωπα, δηλαδή ιδιοκτήτες, νομείς ή κάτοχοι ακινήτων όπως ιδίως γηπέδου, οικοπέδου, κτίσματος ή κατασκευής, στο οποίο βρίσκονται επικίνδυνα απόβλητα συμπεριλαμβανομένων και των αποβλήτων αμιάντου ή αποβλήτων υλικών που περιέχουν αμίαντο και για ακίνητα που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Τα αιτήματα υποβάλλονται στο email [email protected]

Σύμφωνα με το άρθρο 48, παράγραφος 5 του ανωτέρω σχετικού Νόμου, ισχύον τα ακόλουθα:

«…σε περίπτωση που τα υπόχρεα κατά την παρ. 2 πρόσωπα, υποβάλλουν αμελλητί και πάντως το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την επέλευση της καταστροφής, στην αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης, αίτηση για απομάκρυνση από την ιδιοκτησία τους, επικίνδυνων αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων και των αποβλήτων αμιάντου, η δαπάνη για τις εργασίες αποξήλωσης, απομάκρυνσης και μεταφοράς βαρύνει τον προϋπολογισμό του αρμόδιου υπουργείου».