Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Οικονόμου: 211 καινούργια λεωφορεία στην Δυτική και την Ανατολική Αττική το επόμενο διάστημα

«Αυτό που δήλωσα βασίζεται στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει, στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε καθορίσει και στην υλοποίηση που αρχίσαμε να κάνουμε αυτού του στόχου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κος Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωσή του ότι το 2027 δεν θα υπάρχει παλιό λεωφορείο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Και συνέχισε, εξηγώντας: «Δηλαδή τα 250 καινούργια λεωφορεία ήδη είναι στους δρόμους Αθήνας-Θεσσαλονίκης, είναι τα ηλεκτρικά λεωφορεία. Το επόμενο διάστημα θα δείτε 211 καινούργια λεωφορεία στην Δυτική και την Ανατολική Αττική. Εκτιμώ ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε τα περισσότερα λεωφορεία από τα 211. Αύριο θα κάνουμε τις πρώτες ανακοινώσεις με τον κ. Σταϊκούρα».

Επίσης, αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής των εισιτηρίων, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Εφαρμόζεται πιλοτικά ειδικά στη γραμμή μέχρι το αεροδρόμιο, πιστεύουμε προς μέχρι το τέλος του ’24 να κάνουμε και την επίσημη έναρξη καθολικά σε όλο το δίκτυο όπου με το κινητό σου, με την κάρτα σου θα μπορείς να πληρώνεις το εισιτήριό σου».