Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Μητσοτάκης: ”Προσδοκούμε μείωση των αρχικών τιμών σε 1.500 προϊόντα από αρχές Μαρτίου”

Την σιγουριά του πως με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις αρχές Μαρτίου θα δούμε μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα εξέφρασε κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας.

«Εξελίσσεται εδώ και μήνες μια διαρκής παρέμβαση, καθώς ακόμα ο πληθωρισμός αντιστέκεται σε ορισμένα είδη. Έχουμε βάλει όριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, όπου είχαμε αδικαιολόγητες αυξήσεις. Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά, καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση. Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1.500 πρόιοντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου και άρα και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας, που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 3 χρόνια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε: «Χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα που απαντούν σε επίκαιρες ανάγκες για αυτό και δεν υποτιμούμε διαρθρωτικές στρεβλώσεις και πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο διάστημα».

«Θυμίζω ότι έχουν γίνει παραπάνω από 20.000 έλεγχοι και έχουμε εισπράξει πρόστιμα ύψους 12 εκατ. ευρώ» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.