Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου

Μητσοτάκης για Golden Visa: ”Νέα παρέμβαση με αύξηση ορίου”

Απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» Νίκου Ανδρουλάκη με θέμα: «Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;».

Αναφερόμενος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι όσοι έχουν πάνω από τρία σπίτια, επιβαρύνονται με τις υποχρεώσεις μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Παράλληλα, είπε ότι 7% των αγοραπωλησιών αφορούσαν μόνο τη Golden Visa.

«Ο διαχωρισμός περιοχών στην Αττική σωστά επισημαίνεται, πρόσθεσε ότι έχει δημιουργήσει πίεση στη Δυτική Αθήνα περιοχές που δεν θα ήταν στο στόχαστρο των αγοραστών Golden Visa με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση και σε αυτές τις περιοχές. Θα δούμε μια περεταίρω αύξηση σημαντική του ορίου για επενδύσεις Golden Visa που θα αφορά όλες τις περιοχές που υπάρχει πίεση και στις αστικές περιοχές και στα νησιά. Μπορεί το όριο να πάει στις 800.000 από την άλλη όμως πρέπει να συζητήσουμε αν θέλουμε να κρατήσουμε το χαμηλό όριο των 250.000 για περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλη πίεση».

Πολύ σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνηση στη λογική αυτή όχι με πλήρη αναστολή του μέτρου αλλά για επενδύσεις που δεν ανταγωνίζονται το μέσο διαμέρισμα. Συζητώ την πρότασή σας όσοι έχουν ακίνητα μέσω Golden Visa να είναι υποχρεωμένοι να τα μισθώνουν μόνο μακροχρόνια».