Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου

Τα θετικά και τα αρνητικά συμπεράσματα του «μίνι» ανασχηματισμού

Για πολλούς ο ανασχηματισμός ήταν έκπληξη. Κακώς, διότι «μύριζε» καιρό τώρα πως ο πρωθυπουργός «ψαχνόταν» για αλλαγές. 

Τα γεγονότα απέδειξαν πως στο ρεβεγιόν όταν άνοιγαν οι σαμπάνιες στην οικεία Μητσοτακη, ο αρχών της οικογένειας έφτιαχνε… εντεκάδα. 

Θα μπορούσαμε να πούμε πως επικρατούσε η γνωστή τακτική του «σβήσε γράφε». Δεν ταιριάζει όμως στη παρούσα συνθήκη καθώς ο πρωθυπουργός μόνο έγραφε και δεν έσβηνε. 

Καιρό τώρα είχε κλειδώσει στο μυαλό του η επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντί του Γιάννη Οικονόμου. Βασικά ήταν ειλημμενη η απόφαση αντικατάστασης του πρώην πλέον υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Τάκης Θεοδωρικακος το προσπάθησε πολύ να γυρίσει στη παλιά του θέση. Είχε όμως δύσκολο αντίπαλο. Ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης όσο η συγκεκριμένη θέση ψάχνει κάτοχο, θα είναι το μεγάλο φαβορί. 

Ειδικά από την στιγμή που ο πρωθυπουργός καιρό τώρα παραδέχεται πως στον ανασχηματισμό του 2021 είχε κάνει λάθος, όταν και τον έθεσε εκτός κυβέρνησης.

Μέσα σε όλα αυτά, άδειασε η θέση του υπουργού Υγείας. Εκείνη την στιγμή, το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε ήταν αυτό του Αδωνη Γεωργιάδη. Περαν του ότι αποτελεί ένα χαρτοφυλάκιο με το οποίο έχει «χρωστούμενα» λόγω της προηγούμενης θητείας του επι κυβερνήσεως Σαμαρα, το γνωρίζει τόσο καλά όσο λίγοι. 

Πέραν της αποθέωσης πάντως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, οφείλουμε να δούμε και από την άλλη πλευρά το νόμισμα. Άλλωστε όταν έχεις τέσσερις σερί νίκες, και έχεις πετύχει την πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχεις ανάγκη να σου… χαϊδεύουν τα αυτιά. 

Μέσα σε μόλις πέντε σχεδόν μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει τρεις διαφορετικούς υπουργούς στο Προστασίας του Πολίτη. Κάποιος θα πει πως βρίσκει το θάρρος να παραδέχεται το λάθος του. Ωστόσο εύλογα κάποιοι θα ισχυριστούν πως ανάλογες τακτικές δεν συνάδουν με όσα ορίζει το περίφημο ”επιτελικό κράτος”. 

Η νέα κυβερνητική θητεία, έχει αρχίσει μετ’ εμποδίων. Όποιος δε το βλέπει, εθελοτυφλεί.

Αυτό επί του παρόντος στην έρευνες και στα γκάλοπ δεν αποδίδεται. Κυρίως λόγω του γεγονότος ότι γύρω από την οικονομία έρχονται καλά νέα. Αλλά και εξαιτίας της τρομερής ανικανότητας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Αν όμως η κυβέρνηση για να βάλει… μυαλό, περιμένει να δει τα ποσοστά της να ψαλιδίζονται στις δημοσκοπήσεις, τότε θα είναι πλέον κάτι παραπάνω από αργά. 

ΠΗΓΗ: TOMORROWNEWS.GR