Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου

Καιρός: Από καλοκαίρι… χειμώνας

Από καλοκαίρι… χειμώνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για «βουτιά» στον υδράργυρο έως και 10℃.

Έως και το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι πολύ καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγα φαινόμενα την Τετάρτη (9.10.2024) στα βορειοδυτικά, από την Κυριακή (13/10) ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχονται ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες θα ρίξουν τη θερμοκρασία από την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει ότι η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, που… παραδοσιακά συνδέεται με τον Άγιο Δημήτριο, θα έρθει νωρίτερα φέτος. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ηλιόλουστες μέρες που αναμένουμε στα τέλη Οκτωβρίου, θα κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από αυτές τις ημέρες.

Είναι μία εβδομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν καλοκαιρινή. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται αργά το μεσημέρι σήμερα σε πολλές περιοχές.