Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Κακοκαιρία Boris: Πού θα ρίξει βροχή τις επόμενες ώρες

Ξεκινά σήμερα την επέλασή της στη χώρα η κακοκαιρία Boris που φέρνει βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ από το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, από το μεσημέρι της Παρασκευής θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξοί-Αντιπαξοι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα , Ιωάννινα, Κιλκίς ,Σέρρες. Από το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πραγματοποιήσει πτώση 6-8 βαθμούς Κελσίου.

Με ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, υποβαθμίζει την εν λόγω κακοκαιρία, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας». Bέβαια, τονίζει πως «χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά». Ο ίδιος επισημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή «στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα νότια , που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών».