Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, συνεχίζει τη περιοδεία του ανά την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος των 3Β Σήμερα συμμετείχε στην ημερίδα «Φυσικές καταστροφές / Αποκατάσταση ζημιών στους πληγέντες δήμους / Κρατική Αρωγή / Σχεδιασμός και μέτρα πρόληψης» η οποία διοργανώθηκε από τον δήμο Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με τις Επιτροπές Ορεινών περιοχών και Πολιτικής Προστασίας της #ΚΕΔΕ.

Η Δήλωση του Γρηγόρη Κωνσταντελλου: Παρουσία των Ν. Παπαθανάση, Αν. Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρ. Τριαντόπουλου, Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ν. Ταχιάου, υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ευστάθιου Σταθόπουλου, Γενικού Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Σκάλκου, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Ιωάννη Ανδρουλάκη Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, Ευθύμιου Λέκκα Καθηγητή ΕΚΠΑ – Προέδρου Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και συναδέλφων Δημάρχων συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορικά με την Πολιτική Προστασία και πως αυτή έχει οργανωθεί στον Δήμο μας, σημείωσα ότι, όχι μόνο μπορεί πλέον να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις φυσικές καταστροφές αλλά με τον κατάλληλο ετήσιο σχεδιασμό και να τις προλαμβάνει. Για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, εκτός από τον άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουμε, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων όπου μεταξύ των άλλων έχει εγκατασταθεί και το εναέριο σύστημα επιτήρησης, το οποίο όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες τον χρόνο, επιτηρεί την πόλη ενημερώνοντας άμεσα την Πολιτική Προστασία και τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιοδήποτε συμβάν.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς και στα στελέχη της κυβέρνησης τόνισα ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων, τοπικά οι δήμοι θα πρέπει να έχουν την πρώτη αντίδραση, για αυτό και θα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και οργανωμένοι.

Φυσικά, αυτό απαιτεί τα ανάλογα κονδύλια τα οποία θα πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό για την άψογη διοργάνωση της ημερίδας και την φιλοξενία.

Ιάσων Δημητριάδης