Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Ακίνητα: Μαγνήτης για ξένους επενδυτές η Ελλάδα

Πόλο έλξης για τους ξένους επενδυτές αποτελούν η ελληνική αγορά ακινήτων, παρά τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις συναλλαγές. Μάλιστα, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχίσει αμείωτο και τα επόμενα χρόνια κόντρα στην επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.

Πρόκειται για την κοινή εκτίμηση που εξέφρασαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού real estate στο χθεσινό συνέδριο της Prodexpo. «Η Ελλάδα εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, με εταιρείες να μισθώνουν χώρους γραφείων, ενώ τα τελευταία 2-3 χρόνια πραγματοποιούνται greenfield projects», σημείωσε ο Εταίρος της Arbitrage RE, Γιώργος Βιτούλας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Solum PY Gloval, Advisory Board RICS Greece Πάνο Χαραλαμπόπουλο, ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αλλά μικρή προσφορά.

«Ο,τιδήποτε νεόδμητο γίνεται ανάρπαστο, ενώ υπάρχουν πολλά κενά ακίνητα σε δημόσιους φορείς και funds, με τις αυξήσεις στις τιμές να είναι δυσθεώρητες» σημείωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος. Προσέθεσε δε ότι υπάρχουν 150.000 ακίνητα σε πλατφόρμες διαμοιρασμού και πρέπει να δούμε πώς αυτά τα ακίνητα θα μπορέσουν να βγουν στην αγορά.

* με πληροφορίες από την ιστοσελίδα in.gr