Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Καιρός: Γιατί κάνει τόση ζέστη στην Ελλάδα τέλος Οκτωβρίου

Μία προσπάθεια να εξηγήσει πώς έχουμε ακόμα ζέστη στην Ελλάδα τέλη Οκτωβρίου έκανε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Έπειτα από τον μεγάλο καύσωνα του Ιουλίου που είχε διάρκεια πάνω από 10 ημέρες, ακολούθησε ο Σεπτέμβριος κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν και ανθρώπινες ζωές. Πλέον βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη με ζέστη, ένα φαινόμενο το οποίο καταγράφηκε και την περασμένη χρονιά στην χώρα μας μιας και είχε ζέστη μέχρι το Νοέμβριο.

Τη φετινή χρονιά τα δεδομένα όπως φαίνεται θα αλλάξουν καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στο χθεσινό του δελτίο ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε μία εξήγηση για τη ζέστη που ζούμε και μας συνοδεύει όλες αυτές τις ημέρες.

Ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ αναφέρθηκε στους νοτιάδες, οι οποίοι φυσούν και όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό το νοτιοδυτικό ρεύμα το έχει τερματίσει φέτος».

«Ο Οκτώβριος φέτος θέλει να μας δείξει ένα εντελώς μα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, ελαφρώς πιο καλοκαιρινό έως αρκετά πιο καλοκαιρινό σε αρκετές περιοχές», ανέφερε επίσης ο Σάκης Αρναούτογλου.