Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Κουριδάκης και Καρυστινός τάχθηκαν υπέρ Μαϊχόσογλου στον β’ γύρο – «Ολομόναχος» ο Καλαφατέλης

Οι δύο σημαντικές παρατάξεις που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο, με επικεφαλής τους Κωστή Κουριδάκη και Νίκο Καρυστινό, παρατάξεις που απέσπασαν στον πρώτο γύρο ποσοστά 16,43% και 11,25% αντίστοιχα, ήτοι συνολικά περίπου 28%, εκδηλώθηκαν χθες ανοιχτά υπέρ της αλλαγής στη διοίκηση του δήμου, τασσόμενοι έτσι υπέρ της μοναδικής πλέον αντιπάλου του σημερινού δημάρχου, της Κατερίνας Μαϊχόσογλου, που είναι επικεφαλής της παράταξης «Ο Διόνυσος του Αύριο».

Σε σημερινή του δήλωση ο Κωστής Κουριδάκης, επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις», αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Διονύσου πρέπει να γυρίσει σελίδα, να πάει μπροστά, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη, ασφαλή και βιώσιμη πόλη, μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε για το κοινό καλό.

Η πλειοψηφία των δημοτών έδωσε εντολή αλλαγής και τέλους της τωρινής αναποτελεσματικής και αδιέξοδης διοίκησης του δήμου.

Ο κόσμος της ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ έχει και την κρίση και τη γνώση και την εμπειρία, ώστε να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνει. Τον εμπιστευόμαστε, ακριβώς όπως μας εμπιστεύτηκε και αυτός. Την Κυριακή, όλες και όλοι στις κάλπες, να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας!».

Περισσότερο έμμεση, αλλά και αυτή σαφής, είναι η ανακοίνωση του Νίκου Καρυστινού, επικεφαλής της παράταξης «Νέος Διόνυσος», στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

«Όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα (σ.σ. της παράταξης Νέος Διόνυσος στην οποία είμαι επικεφαλής) και το στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, είμαι βέβαιος ότι εμπνέονται από αυτήν την επιτακτική ανάγκη αλλαγής. Αυτό είναι το κριτήριο που θα καθορίσει την ψήφο τους. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει με τα πεπραγμένα και τις πρακτικές της τη νοοτροπία που τη διέπει και τα όρια των δυνατοτήτων της και έχει απογοητεύσει. Το αν αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο πληρούν τις προϋποθέσεις να το εγγυηθούν είναι επίσης ένα ερώτημα στο οποίο ο δημότης καλείται να απαντήσει με υπευθυνότητα και οδηγό την ελπίδα για το καλύτερο».

Δεδομένου ότι η παράταξη της κας Μαϊχόσογλου απέσπασε στις πρώτες εκλογές το 30% των ψήφων και η παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του νυν δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη το 35,7%, είναι προφανές ότι η κα Μαϊχόσογλου, κατόπιν αυτών των εξελίξεων, αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα.

Υπέρ της -μια και πλέον «μονομαχεί» με τον νυν δήμαρχο- είναι η «δεξαμενή» ενός πρόσθετου 28%, καθώς η στάση των αρχηγών των άλλων δύο παρατάξεων απηχεί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, όχι μόνο εσωτερικές ζυμώσεις με τα στελέχη τους, που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και τα όσα αφουγκράστηκαν ερχόμενοι σε επαφή με τους ψηφοφόρους τους, για την ανάγκη αλλαγής στη διοίκηση του δήμου, με την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Αντίθετα η παράταξη Καλαφατέλη εμφανίζεται σήμερα χωρίς καθόλου εφεδρείες. Η μόνη άλλη παράταξη που συμμετείχε στον πρώτο γύρο ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Η παράταξη αυτή, που έλαβε ποσοστό 6,55%, αφενός αντιπολιτεύτηκε ενεργά τη διοίκηση Καλαφατέλη και αφετέρου δεν υποστηρίζει ποτέ οποιονδήποτε «αστικό» συνδυασμό.