Σάββατο, 27 Ιουλίου

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Αυτά είναι τα μεγάλα φαβορί σε Δήμους και Περιφέρειες

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: TOMORROWNEWS.GR

Μερικά 24ωρα μας χωρίζουν έως ότου για τρίτη φορά φέτος να οδηγηθούμε στις κάλπες, αυτή τη φορά για την διεξαγωγή του Α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. 

Μία εκλογική μάχη η οποία, τόσο λόγω της κόπωσης που προκλήθηκε εξαιτίας των δύο ”απανωτών” βουλευτικών εκλογών το καλοκαίρι, όσο και λόγω της γενικότερης ”απογοήτευσης” που έχουν προκαλέσει οι ραγδαίες συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, δεν δείχνει να ”τραβά” πολλά βλέμματα, συγκριτικά τουλάχιστον με άλλα χρόνια. 

Ωστόσο για τους υποψηφίους η ”μάχη” καλά κρατά καθώς άπαντες δίνουν… τα ρέστα τους με φόντο την νίκη το βράδυ της Κυριακής. 

Ποιοι είναι τα φαβορί στις Περιφέρειες;

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί. Παρ’ όλα αυτά οι αναλυτές «βλέπουν» ότι θα χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή για την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φαβορί είναι ο Φάνης Σπανός, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης, στην Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Χρήστος Μέτιος, στην Ήπειρο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην Ιονίων Νήσων ο κ. Τρεπεκλής, στη Βορείου Αιγαίου ο Αλκιβιάδης Στεφανής, στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός, στη Νοτίου Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος, στη Δυτική Ελλάδα ο Νεκτάριος Φαρμάκης και στη Δυτική Μακεδονία ο Γιώργος Αμανατίδης.

Τα φαβορί για τους Δήμους

Στον Δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης προβάλλει ως φαβορί, με τους Ζαχαριάδη και Δούκα ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Αντίστοιχη εικόνα στον Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη να αποτελεί όχι απλώς το φαβορί, αλλά να πλησιάζει και στο να ”κλειδώσει” την εκλογή του από την πρώτη κιόλας Κυριακή.

Δεδομένη θεωρούν οι αναλυτές και την επανεκλογή του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης οι αναλυτές παρατηρούν μία κατάσταση πιο… ρευστή, καθώς ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι μεν φαβορί, αλλά ο Στέλιος Αγγελούδης ακολουθεί σε κοντινή απόσταση.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Δήμου Διονύσου, με την υποψηφιότητα της Κατερίνας Μαϊχόσογλου να αποκτά το τελευταίο διάστημα μεγάλη δυναμική, κάτι που την καθιστά φαβορί απέναντι στον νυν Δήμαρχο, Γιάννη Καλαφατέλη που πλέον περισσότερο ”φλερτάρει” με την δεύτερη θέση. 

Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης παρουσιάζεται ως φαβορί για τρίτη θητεία, ενώ στη Λάρισα προμηνύεται μάχη μεταξύ του Απόστολου Καλογιάννη και του Αθανάσιου Μαμάκου.