Σάββατο, 27 Ιουλίου

Φάκελος «Επενδύσεις»: Πιο αναγκαίες από ποτέ για τον Δήμο Διονύσου

Σαφώς και ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να αποτελεί αρωγός σύμμαχος της οικονομικής ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ουδείς όμως μπορεί να αρνηθεί πως και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στη προσπάθεια ενός Δήμου να ανεβει επίπεδο. 

Σε ότι αφορά τον Διονυσο, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια καθίζηση. Σαν να έχει μείνει η ευρύτερη περιοχή πίσω, όσο η Αττική κάνει βήματα μπροστά. 

Για την αναβάθμιση του και για την εξέλιξη του Διονύσου, φυσικά και θα χρειαστούν οι πόροι που παρέχονται ήδη και αφορούν την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι όμως αρκετοί; 

Αν πραγματικά ο Διονυσος θέλει να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο Δήμο, αν θέλει να αποκτήσει ταυτότητα, αν θέλει το πρόβλημα της ανεργίας να περιοριστεί, τότε είναι αναγκαίο να αποκτήσει ρόλο και ο ιδιωτικός τομέας. 

Με πλάνο και με έλεγχο, πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν επενδύσεις οι οποίες βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα μετατρέψουν στον Διονυσο σε μια σύγχρονη πόλη. 

Μπορεί να το κάνει αυτό η παρούσα Δημοτική αρχή; Αν ήθελε, θα το είχα κάνει ήδη. Αντί αυτού, ο Δήμαρχος Διονύσου, επιλέγει να πολιτεύεται με τακτικές άλλων εποχών. Θέτει σε εφαρμογή μια πολιτική χαμηλού επιπέδου, η οποία κονταίνει κατ επέκταση και τον ίδια τη πόλη.