Σάββατο, 27 Ιουλίου

Υποψήφιος με τον ”ΔΙΟΝΥΣΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ” και την Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ο Γιώργος Κομνηνάκης

Την συμπόρευση του με τον συνδυασμό ”Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ” και την υποψήφια Δήμαρχο Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ανακοίνωσε ο Γιώργος Κομνηνάκης, εν όψει των επερχόμενων Αυτοδιοικητκών Εκλογών.

Ακολουθεί το μήνυμα του:

”Φίλες και φίλοι, Γεια σας! Ονομάζομαι Γιώργος Κομνηνάκης και στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ο Διόνυσος του αύριο», με υποψήφια Δήμαρχο την Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Οι περισσότεροι με γνωρίζετε από τη δουλειά μου, το μεσιτικό γραφείο που εδώ και 20 χρόνια διατηρώ. Σε πολλούς έχω βρει το σπίτι τους και σε πολλούς έχω βρει νοικάρη ή αγοραστή. Πάρα πολλοί με έχετε δει σε θεατρικές παραστάσεις, σε 25 έχω παίξει, στα όρια του Δήμου μας, και εκτός. 4 τις έχω σκηνοθετήσει κιόλας, η καινούρια μου αγάπη και πεδίο πρόκλησης. Πτυχία; Έχουμε και από αυτά! Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και κάτοχος Master Δημιουργικής Γραφής.

Με πολλούς είμαι κυρίως Facebookικός φίλος, συχνά πυκνά στο messenger σάς ενημερώνω για την παρουσία αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων, παρουσιάσεων βιβλίων, μουσικών εκδηλώσεων, ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα. Όχι πάντα δουλειών που συμμετέχω εγώ, μια δουλειά που την απόλαυσα ως θεατής θεωρώ χρέος μου να την επικοινωνήσω θετικά σε όσο κόσμο γνωρίζω και εμπιστεύεται τη γνώμη μου.

Στα κοινά του τόπου μας συμμετέχω ενεργά από το 1994, 18χρονος τότε ακόμη. Πάντοτε ήμουν πολιτικοποιημένο άτομο, ουδέποτε συμμετείχα σε κομματικό συνδυασμό.

Η Αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι εμπεριέχει δυνατότητα να βοηθάς άμεσα στον τόπο σου, να βλέπεις άμεσα το αντίκρισμα των πράξεών σου, να βελτιώνεις ορατά, μετρήσιμα, τη ζωή των συμπολιτών σου. Αυτή είναι η αφετηρία, αυτός είναι και ο στόχος της υποψηφιότητάς μου. Είμαι σε μια ηλικία όπου έχω συσσωρεύσει αρκετή πείρα στα κοινά, με έμφαση το κομμάτι του Πολιτισμού.

Τα επαγγελματικά μου είναι σε καλό δρόμο, ανάγκη δεν έχω κανέναν. Το όνομα που έχει η οικογένειά μου στην περιοχή είναι καλό, οι γονείς μου υπήρξαν καλοί και δίκαιοι άνθρωποι. Χρόνο διαθέτω ελεύθερο πολύ. Γνώση της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής επαρκέστατη. Τα τελευταία χρόνια, η κρίση, ο κόβιντ, η μεγάλη τοξικότητα που διαχέεται μέσα από τα social media, τραυμάτισαν τον κοινωνικό ιστό. Θεωρώ ότι μέγιστο ανάχωμα σε περαιτέρω διάβρωση και δυνατότητες ανάσχεσης της κατηφορικής πορείας προσφέρει πρωτίστως ο Πολιτισμός.

Όραμά μου είναι η μεγαλύτερη ενεργητική συμμετοχή των συμπολιτών στα κοινά, πρωτίστως από τη θέση του δημιουργού. Πολιτισμός σε κάθε γειτονιά, για κάθε γούστο, φτάνει να προάγει υγιή ένστικτα. Να ανασάνουν και να ξανασμίξουν οι γειτονιές.

Όλα αυτά σε εύλογο κόστος, όχι φανφαρονικά, όχι πληρώνοντας υπερβολικά ντίβες και τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα. Το 2014 ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Νέα Πνοή, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μπιτάκο. Ένας όμορφος, υγιής συνδυασμός, με πολύ κόσμο της προσφοράς και με μπόλικο πολιτικό πολιτισμό. Ο κόσμος μάς ανέδειξε τρίτη δύναμη, με όχι υψηλό ποσοστό, οι δυνατότητες παρέμβασής μας περιορισμένες. Στον Πολιτιστικό Οργανισμό «Θέσπις» που τοποθετήθηκα, η δράση μου ήταν πλούσια: πρότεινα πλήθος εκδηλώσεων, στηλίτευσα κακώς κείμενα εισηγήσεων, έβαλα ψυχή, χρόνο, μυαλό, δουλειά.

Το 2019 συμπαρατάχθηκα με τη «Δύναμη Ευθύνης», με επικεφαλής τον Γιάννη Καλαφατέλη. Συνιστώσες του συνδυασμού είχαν αναπτυγμένο πολιτικό πολιτισμό. Πίστεψα ότι, και αν δεν με βοηθούσε ο συνδυασμός να αναπτύξω τα θέλω μου, δεν θα με φρέναρε. Πίστεψα στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τα Τοπικά Συμβούλια, που είχαμε τότε εξαγγείλει. Υπήρξα υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική, έλαβα 358 σταυρούς, στην Άνοιξη μόνο, πολλή αγάπη και εμπιστοσύνη. Εκλεγήκαμε.

Αρμοδιότητες δεν μεταβιβαστήκανε ποτέ στα Τοπικά, ούτε μία, έτσι για τα μάτια. 4 χρόνια συζητάγαμε μόνο για εκταφές. Εγώ εκεί ήμουν. Και στη Μήδεια βγήκα με το 1000άρι Corsa και με τα πόδια για νερά και φαγητό σε συμπολίτες, από Άνοιξη μέχρι Διόνυσο, παντού. Τα 2 πρώτα χρόνια στα Πολιτιστικά ήμουν στον πάγ(κ)ο. Καμία αρμοδιότητα. Κάποιοι είχαν μιλήσει αρνητικά για μένα. Πάλεψα, με μια ομάδα οργανώσαμε πλήθος εκδηλώσεων στον Δήμο. Μετά τη διετία ορίστηκα υπεύθυνος για τα θεατρικά. Όχι όλα.

Εκτός από το Διαδημοτικό. Θέση μη έμμισθη. Γιατί κάποιοι ρίξανε και λάσπη αφήνοντας υπονοούμενα. Αντιπαρέρχομαι. Εμπιστοσύνη με το σταγονόμετρο. Την ίδια στιγμή, ορίζεται η κα Πέμυ Ζούνη σύμβουλος του Δημάρχου για τα Πολιτιστικά. Την ίδια στιγμή, το γραφείο του Δημάρχου κανονίζει για τα Μεγάλα Διονύσια, με προϋπολογισμούς μεγάλους, εγώ ενημερώνομαι από τον τοπικό τύπο. Την ίδια στιγμή επιλέγεται ο Τσαλίκης με 6.000€ για άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και η Ελένη Φιλίνη για μια παράσταση που δεν έμαθε σχεδόν ποτέ κανείς με 5.000€. Την ίδια στιγμή προτάσεις μου για εξαιρετικές εκδηλώσεις με κόστος 1000, 1500, 2300€ δεν συζητιούνται καν. Την ίδια στιγμή, σημαίνοντα στελέχη του συνδυασμού τηλεφωνούν στην Αντιδημαρχία για διακοπή δωρεάν σεμιναρίων ποίησης που παρέδιδα σε παιδιά! Πολιτική κάλυψη δεν είχα καμία.

Κανείς δεν ενδιαφερόταν για όσα πίστευα. Μόνο η διατήρηση ενός Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες φίλα προσκείμενους. Άρτος και θεάματα ενόψει των εκλογών. Το γυαλί είχε πια διαρραγεί. Την υποψήφια Δήμαρχο Κατερίνα Μαϊχόσογλου την γνώρισα από κοντά το 2016. Οργανώσαμε, δουλεύοντας μαζί με «το ΟΙΟΝ», τον αθλητικό Σύλλογο που η Κατερίνα είναι 12 χρόνια Πρόεδρος, 2 φορές έναν πολύ πετυχημένο λαϊκό αγώνα δρόμου, με κόστος 270,5€ αντί του προτεινόμενου 4.500€. Δούλεψα με το επιτελείο της, είχαμε εξαιρετικό αποτέλεσμα με πλήρη σεβασμό στα χρήματα του Δημότη. Γιατί βάλαμε δουλειά, γνώση, μεράκι, διάθεση να ακούσουμε τον ειδήμονα κάθε πεδίου.

Η Κατερίνα Μαϊχόσογλου, σε συναντήσεις που είχαμε, μου είπε πως εμπιστεύεται τον τρόπο δουλειάς εμού και της ομάδας μου. Είπε πως παρακολουθεί όσα εδώ και καιρό κάνουμε και θέλει τέτοιες ιδέες και τέτοιους ανθρώπους να τις υλοποιήσουν.

Είδα πως «ο Διόνυσος του αύριο» πλαισιωνόταν από υγιή στοιχεία, από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο, από ανθρώπους που συμμετέχουν χρόνια στα κοινά με θετικό πρόσημο, μα και από νέους που με όρεξη μπαίνουν στα κοινά για πρώτη φορά. Πήρα την απόφασή μου. Θέτω τον εαυτό μου, τη διαδρομή μου και το όραμά μου στην κρίση σας.

Αν θέλετε άνθρωποι σαν εμένα να σας εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώ να ψηφίσετε τον συνδυασμό «ο Διόνυσος του αύριο» και να βάλετε έναν σταυρό προτίμησης σε μένα. Είμαι εδώ για δουλειά, όχι για δουλίτσες… Με τιμή, ο φίλος σας Γιώργος Κομνηνάκης”