Παρασκευή, 26 Ιουλίου

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία «Petar»

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, εν όψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Petar».

Η «Petar» αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το Σάββατο το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα και στις οποίες έχουν προγραμματιστεί υπαίθριες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.