Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Πέτσας: «Καθολική ασφάλιση έναντι των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές»

Την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών έκλεισε με μια προσωπική του πρόταση για καθολική ασφάλιση όλων έναντι των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές, ο Στέλιος Πέτσας , βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική.

Την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών έκλεισε με μια προσωπική ριζοσπαστική πρόταση για καθολική ασφάλιση όλων έναντι των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές, ο Στέλιος Πέτσας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική.

Μιλώντας στην Επιτροπή, αρχικά ο κ. Πέτσας τόνισε τέσσερα ισχυρά θεμέλια για την εμπέδωση της Εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία.

1ον. Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο των εταίρων μας σε ευρωζώνη και ΕΕ, επιτρέποντας μας να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της περασμένης δεκαετίας.

2ον: Το Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκεται σε απότομη καθοδική τροχιά, παρουσιάζοντας μείωση στο 171,3% του ΑΕΠ το 2022 ενώ αναμένεται να κλείσει στο 162% του ΑΕΠ φέτος, για να προσεγγίσει το 135% του ΑΕΠ το 2026, καταγράφοντας την ταχύτερη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.

3ον: Αύξηση των εγχώριων και διεθνών επενδύσεων που οδηγούν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών με πολυδιάστατα οφέλη για την οικονομία.

4ον: Το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ πραγματοποίησε αύξηση κατά 9,0% το 2021 και 6,5% το 2022, ενώ σε τροχιά μείωσης βρίσκεται η ανεργία καθώς και ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 2,4% το 2024.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η Εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας έχει γερά θεμέλια. Αντανακλούν μία Ελλάδα με ισχυρή, ανταγωνιστική και βιώσιμη ανάπτυξη, με υγιή δημόσια οικονομικά, με ακμάζουσα ιδιωτική οικονομία που βασίζεται σε υγιείς επενδύσεις και εξωστρέφεια, μέσα σε ένα περιβάλλον μείωσης του πληθωρισμού και της ανεργίας, αλλά και αύξησης του κατά κεφαλήν εισοδήματος», επισήμανε ο κ. Πέτσας κατά την διάρκεια της Επιτροπής.