Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Ζαχαράκη: «Στιβαρή στεγαστική πολιτική για ευάλωτες ομάδες, για νέους και νέες»

“Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα αποδεικνύει τη συνέπεια λόγων και πράξεων”, ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια.

Ιδίως για τις διατάξεις του τομέα ευθύνης της, τις διατάξεις στεγαστικής πολιτικής, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι το υπουργείο δεσμεύεται για μια στιβαρή στεγαστική πολιτική, η οποία αφορά και τις ευάλωτες ομάδες και τις νέες και νέους της χώρας, με καινοτόμα και έξυπνα εργαλεία.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, το νομοσχέδιο μεριμνά ώστε να διευρύνονται οι επιλογές για τους δικαιούχους, με την προσθήκη-διευκρίνιση για το εισόδημα, και με τις πρόνοιες για τα τετραγωνικά, ώστε και διαμερίσματα μεγαλύτερα να μπορούν να περιληφθούν στο πρόγραμμα. Σημαντική, χαρακτήρισε η υπουργός και τη διευκρίνιση για την παλαιότητα.

Ακολούθως, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισήμανε ότι “μετά από 3,5 μήνες γίνονται εκταμιεύσεις”.

Τούτων δοθέντων, η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε ότι το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής θα υλοποιηθεί βασισμένο στο τετράπτυχο “περισσότεροι δικαιούχοι-περισσότερα διαμερίσματα-μικρότεροι χρόνοι αναμονής-διπλασιασμός του ποσού”