Παρασκευή, 26 Ιουλίου

Πυρκαγιές: Στην μαύρη λίστα των αρμόδιων αρχών ο Δήμος Διονύσου

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε υψηλά κυβερνητικά στελέχη η μη ετοιμότητα μεγάλης μερίδας Δήμων του Λεκανοπεδίου σε ότι αφορά την πυροπροστασία.

Φυσικά από την σχετική λίστα των Δήμων που άκουσαν τα ”παράπονα” της Πολιτικής Προστασίας δεν θα μπορούσε να έλειπε ο ”τραυματισμένος” Δήμος Διονύσου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μπορεί φυσικά ο Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφετέλης να ισχυρίζεται πως η Δημοτική Αρχή της οποίας και είναι επικεφαλής, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα άλλωστε με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ προ ολίγων ημερών, ο Δήμος Διονύσου βάζει καθημερινά… υποψηφιότητα για μία πυρκαγιά ευρείας κλίμακας.

Συγκεκριμένα, ο ”Φαληρικός” σταθμός παρουσίασε φωτογραφίες – ντοκουμέντα από ξερόχορτα, μπάζα και σκουπίδια τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαδραματίσουν ρόλο της… καύσιμης ύλης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής ”ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” ο Δήμος Διονύσου συμπεριλαμβάνεται στους Δήμους εκείνους που έχουν λάβει μεγάλα ποσά για την αντιπυρική προστασία.