Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΥΠΕΝ η χρηματοδότηση ακόμη 3.900 ψηφιακών υδρομετρητών και εξοπλισμού τηλεμετρίας για τη ΔΚ Δροσιάς

Με το ποσό των 2,24 εκατομμυρίων ευρώ επιχορηγήθηκε ο Δήμος Διονύσου, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για την προμήθεια και εγκατάσταση ακόμη 3.900 ψηφιακών υδρομετρητών και του απαραίτητου εξοπλισμού τηλεμετρίας στη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς.

Η πρόταση του Δήμου, που εγκρίθηκε από τις 15 Ιουνίου 2023, αφορά σε «Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Πράσινη Μετάβαση Άξονας 1.4 για την Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος τηλεμετρίας της ΔΚ Δροσιάς του Δήμου Διονύσου».

Το εν λόγω αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Φυσικά δεν λείπουν οι φωνές εκείνες που ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να είχε λυθεί πολύ νωρίτερα, ακόμα και χωρίς την βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Άλλωστε πολλοί πόροι του Δήμου τα τελευταία χρόνια έχουν καταναλωθεί για έργα τα οποία εν τέλει ναυάγησαν και απέτυχαν παταγωδώς.