Σάββατο, 27 Ιουλίου

Δήμος Διονύσου: Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα σε διάστημα τριών ετών – Παραιτήθηκε ή τον «παραίτησαν»;

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας που σχετίζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση, βρίσκεται ο Δήμος Διονύσου.

Αιτία, η «παραίτηση» του Γ.Γ. του Δήμου, η οποία έχει ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φτάσαμε έως αυτήν.

Ακολουθεί άρθρο στην ιστοσελίδα AtticaToday , το οποίο και ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

”Ο δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης φαίνεται ότι έχει δυσανεξία με τους Γενικούς Γραμματείς. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι και ο δεύτερος Γ.Γ. του Δήμου Χ. Μπακούρος παραιτήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο θητείας, όπως ο πρώτος, Σ. Μιχιώτης.

Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Μπακούρος στην επιστολή παραίτησής του, η οποία μοιάζει περισσότερο με καταγγελία κατά του δημάρχου, επιβεβαιώνουν όσα εδώ και καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις λάθος παρεμβάσεις του δημάρχου σε θέματα προσωπικού, ένα ευαίσθητο τομέα που μάλλον δεν κατέχει. 

Όπως αναφέρει ο παραιτηθείς Γ.Γ., οι «άστοχες» μετακινήσεις, οι παράτυπες τοποθετήσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της Αttica Today, οι υπάλληλοι στο Δήμο Διονύσου είναι πυρ και μανία με το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη και την διοίκηση του. Σε σημείο μάλιστα που 150 υπάλληλοι στράφηκαν δικαστικά εναντίον του Δήμου και κέρδισαν αποζημίωση 1800 ευρώ έκαστος απο τα ΜΑΠ, που ο Δήμος οφείλει να τους παρέχει εδώ και 3 χρόνια. Ένα συνολικό ποσό των 250.000 ευρώ που οι υπάλληλοι του Δήμου έκαναν κατάσχεση από τα Ταμεία του Δήμου εις χείρα τρίτων για να εξασφαλίσουν πως θα τα πάρουν!

Αυτό το γεγονός απετέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων για το διαζυγιο του δεύτερου ΓΓ του Δήμου με τον Γιάννη Καλαφατέλη. Πειθάρχησε ο Δήμαρχος κατα τα φαινόμενα  στους πραγματικούς διοικούντες του Δήμου ( έρχονται σύντομα συγκλονιστικές  αποκαλύψεις…) που του εισηγήθηκαν να απομακρύνει το κυριο Μπακούρο μπάς και πάρει ξανά τους εξεγερμένους υπαλλήλους με το μέρος του, αφού τους έχει ανάγκη προεκλογικά. 

Θυσίασε λοιπόν τον Μπακούρο εν μία νυκτί για να του χρεώσει (το ίδιο έπραξε και με τον κο Μιχιώτη) ο Γιάννης Καλαφατέλης όλο τα στραβά του Δήμου,όπως συνηθίζει να κάνει με τους συνεργάτες του! 

Αν προσθέσουμε επιπλέον και τις αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών του δήμου τον τελευταίο χρόνο, που προτίμησαν να εργαστούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να φύγουν από τον Δήμο Διονύσου, συμπεραίνουμε ότι ο κ. Καλαφατέλης αφήνει «καμένη γη» πίσω του.

«Καμένη γη» στο προσωπικό, «καμένη γη» στα οικονομικά, «καμένη γη» στην αποκομιδή απορριμμάτων, καμένη γη (χωρίς εισαγωγικά) στο Κρυονέρι, την Σταμάτα και το Διόνυσο από τις φωτιές, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο…

Είναι απορίας άξιο ότι ο κ. Καλαφατέλης επιθυμεί να ξαναβάλει υποψηφιότητα. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να «κάψει»…Αλλά γιατί επιμένει;

Περισσότερα σύντομα…”