Τρίτη, 16 Ιουλίου

Καιρός: Καταιγίδες στην Αθήνα τις επόμενες ώρες

Αστάθεια του καιρού θα επικρατήσει στη χώρα μας και σήμερα, Τρίτη. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία συμπεριλαμβάνονται η Αττική και η Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα. Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στην Αττική και στην Αθήνα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 – 15:00 και 21:00 – 24:00 (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης 30/05.

Πηγή: newbomb.gr