Σάββατο, 27 Ιουλίου

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στην Κηφισιά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ζητά τη στήριξη των πολιτών ώστε να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, προσήλθε χαμογελαστός στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς στο 361ο εκλογικό τμήμα στην οδό Ολυμπιονικών 2 και Πλατεία Πολιτείας λίγο μετά τις 10:30.

«Ψηφίζουμε για μια πατρίδα πιο ισχυρή.Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας.Είμαι σίγουρος πως αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.Να είστε καλά» δήλωσε.

Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο κόσμος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, όπου προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο εκλογικό κέντρο ευδιάθετος και χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

«Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες», ευχήθηκε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Ας ελπίσουμε ότι σήμερα το βράδυ θα γιορτάζει μαζί τους ο ελληνικός λαός. Γιατί σήμερα είναι μία μέρα ελπίδας, οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα ν΄αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).

«Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Καλώ όλους τους Έλληνες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, τη διχόνοια. Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολύ περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά.