Τρίτη, 23 Απριλίου

Σμέρος: Μείωση ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά για να πέσουν οι τιμές στο ράφι

Σε τρια βασικά σημεία που απασχολούν την χώρα μας και τους πολίτες της αναφέρθηκε σε προεκλογική του συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Σμέρος.

«Η υπογεννητικότητα, η ακρίβεια και η ενεργειακή δημοκρατία»,τόνισε, «είναι τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο μέλλον και στα οποία το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του θα δώσει λύσεις με στόχο την ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολίτων».

Για το θέμα της υπογεννητικότητας ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την χρηματοδότηση 150.000 κατοικιών που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια χωρίς επιτόκιο με πολύ χαμηλό ενοίκιο. Για το θέμα της ακρίβειας τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του καταναλωτή λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να σταματήσει η αισχροκέρδια των μεγαλοεμπόρων απέναντι στα νοικοκυκριά, ώστε να πέσουν οι τιμές στο ράφι.

Αναφορικά με το ζήτημα της ακριβής ενέργειας που πλήττει επαγγελματίες και νοικοκυριά με την ανοχή του κράτους της ΝΔ τόνισε πως ήρθε η στιγμή για «ενεργειακή δημοκρατία» όπου θα επιτρέπεται ελεύθερα η παραγωγή ενέργειας και δεν θα εξαρτώνται ειδικά οι αγροτικές μονάδες παραγωγής από τους ενεργειακούς παρόχους.

Ο Γιάννης ΣΜέρος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.