Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Η «Χορωδία Διονύσου» πάει… Θεσσαλονίκη!

Η Νεανική & Παιδική Χορωδία Δήμου Διονύσου θα συμμετέχει στο 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στις 6 & 7 Μαΐου 2023 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνει η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ», υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα αποτελέσει μία ακόμα μοναδική εμπειρία για τους χορωδούς μας, οι οποίοι εκπαιδεύονται, εδώ και μήνες, σε ένα υπέροχο πρόγραμμα τραγουδιών μιούζικαλ, με πρωτότυπες χορογραφίες.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τρεις χορωδίες από το Ισραήλ, δύο από τη Σερβία, την Εσθονία, τη Μολδαβία, την Κροατία, την Ανγκόλα, τη Βόρεια Μακεδονία και επτά χορωδίες από την Ελλάδα.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, που πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο, ως προς τη θεματική και την καινοτομία του, και έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από φορείς, προσωπικότητες και κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα συμμετέχει η χορωδία μας στην Επίσημη Τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί το στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 7 Μαΐου στη Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.