Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Διόνυσος: Τα 5 προβλήματα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση

Σαφής προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των πολιτών στον Δήμο Διονύσου, καθώς συνεχώς τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Αυτό επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και μέσω γκάλοπ, με τους Δημότες μέσω της έρευνας να εκφράζουν την σαφή τους δυσαρέσκεια τους για το έργο της Δημοτικής Αρχής και την αναποτελεσματική της πολιτική.

Καθαριότητα:

Με διαφορά το πρωτεύον πρόβλημα του Διονύσου. Ειδικά στον Άγιο Στέφανο η κατάσταση δείχνει χειρότερη από ποτέ. Κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια, απορρίμματα στην μέση του δρόμου, σκόρπια δρομολόγια απορριμματοφόρων. Μία κατάσταση που παραπέμπει σε μία πόλη υπό καθεστώς εγκατάληψης

Υποδομές:

Αποτελεί ένα εξ’ ίσου σοβαρό θέμα το οποίο μένει άλυτο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας της να ”καλύψει” τα κενά που δημιουργήθηκαν. Αποτέλεσμα, ο Διόνυσος να θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, με έργα επί έργων, για τα οποία δεν υπάρχει απολύτως κανένα πλάνο ολοκλήρωσης. Άλλωστε πολλάκις σε έργα δήθεν ”ολοκληρωμένα” μπήκαν και πάλι μπουλντόζες, μιας και η όλη διαδικασία βασίστηκε στην προχειρότητα.

Κίνδυνος από φυσικές καταστροφές:

Ποιος μπορεί να βγάλει από την μνήμη του τα όσα ο Δήμος Διονύσου έζησε από την κακοκαιρία ”Μήδεια” στις αρχές του 2021; Στην περίπτωση αυτή αποδείχθηκε περίτρανα πως δεν υπήρξε απολύτως κανένα πλάνο εκ μέρους των αρμοδίων για το ενδεχόμενο ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, και ακόμα κυριαρχούν επί του θέματος συζητήσεις επί συζητήσεων άνευ απολύτως κανενός χειροπιαστού έργου. Αποτέλεσμα; Η πόλη να είναι παραδομένη σε οποιοδήποτε νέο φυσικό φαινόμενο.

Εγκληματικότητα:

Κλίμα ανασφάλειας επικρατεί μεταξύ των Δημοτών, και απολύτως δικαιολογημένα. Διαρρήξεις σε σπίτια, διαρρήξεις σε μαγαζιά, διαρρήξεις σε αυτοκίνητα. Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με μονωμένα γεγονότα, αλλά για ένα φαινόμενα που μέρα με την ημέρα διογκώνεται, δίχως την παραμικρή παρέμβαση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας:

Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσουμε πως ο Διόνυσος παρουσιάζει την εικόνα μίας πόλης του παρελθόντος και όχι του μέλλοντος. Είναι σαν το ρολόι να έχει σταματήσει, και η πόλη να μην ακολουθεί τον ρυθμό των εξελίξεων. Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η μεταπήδηση του Διονύσου στις ράγες του 2023, και στα χαρακτηριστικά που αυτό φέρνει. Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαία η προσέλκυση επενδύσεων ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο και παράλληλα να αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας. Αρκεί φυσικά να δοθούν και τα κατάλληλα κίνητρα.