Σάββατο, 27 Ιουλίου

Έστω και αργά, η Δημοτική Αρχή αποκτά νέα εργαλεία στη μάχη της καθαριότητας

Με ακόμη 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 498 κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων ενισχύθηκε ο Δήμος Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας συνολικά λάβει 3 απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδους βιοαποβλήτων. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους Δήμους και τους πολίτες.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε την Πέμπτη 30/3  στο Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανάσιο Αυγερινό. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Κόκκαλης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης και Γιούλα Λακαφώση.

Πλέον, με τη Δημοτική Αρχή να αποκτά νέα εργαλεία, ευχή των Δημοτών είναι επιτέλους να μπει ένα «στοπ» στην απαράδεκτη εικόνα που συναντά κανείς στους δρόμους της πόλης, όπου τα σκουπίδια στοιβάζονται έξω από τους κάδους συνθέτοντας μία εικόνα που πέραν της προσβλητικής αισθητικής, απειλεί ευθέως και την δημόσια υγεία των πολιτών.