Τετάρτη, 24 Ιουλίου

«Πυρά» του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Διονύσου κατά της Δημοτικής Αρχής

Για διαδικασίες που εμπεριέχουν «οσμή μεθοδεύσεων» κατηγορεί την Δημοτική Αρχή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Διονύσου, με φόντο την μετακίνηση της Προέδρου του Συλλόγου από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος των Εργαζομένων καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή ότι η απόφαση αυτή ήταν καθαρά «φωτογραφική» με στόχο την κάμψη της συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

”Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Διονύσου καταγγέλλει τη μεθόδευση της Δημοτικής  Αρχής να μετακινήσει την Πρόεδρο του Συλλόγου μας από το Τμήμα Καθαριότητας  και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών  Οργάνων.  

Η μετακίνηση της Προέδρου αποτελεί στοχευμένη ενέργεια για την κάμψη της  συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου μας μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας με  αφορμή την πλήρη απαξίωση και την αδιαφορία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή και  ο Δήμαρχος στα δίκαια αιτήματά μας.  

Η μετακίνηση της Προέδρου αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη προσπαθώντας έτσι να  αποδυναμώσει και να απομονώσει την ίδια και το Δ.Σ. του Συλλόγου μεταφέροντάς  την σε μια υπηρεσία που δεν έχει επαφή με τους εργαζόμενους πάρα μόνο με αιρετούς.  

Οι υπηρεσίες του Δήμου διαλύονται. Η καθαριότητα ακέφαλη, μετακινήσεις  προϊσταμένων χωρίς συνεννόηση και σχεδιασμό. Γρήγορα τα αντανακλαστικά και οι  ενέργειες του Δημάρχου για την απομάκρυνση της Προέδρου από την υπηρεσία  καθαριότητας, αλλά για τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα των εργαζομένων και  των υπηρεσιών του Δήμου μένει μόνο σε ευχολόγια και υποσχέσεις.  

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει ακόμη και η τακτική μισθοδοσία του προσωπικού.  Εκεί φτάσαμε.  

Κερασάκι στην τούρτα είναι οι κάμερες, οι οποίες μπήκαν και καλά για την ασφάλειά  μας, χθες το μεσημέρι, να κοιτάνε προς την πόρτα της Προέδρου και του Γραμματέα  του Συλλόγου μας.  

Συνάδελφοι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 31/3/2023 στις  12:00 στο αμαξοστάσιο για τη λήψη αποφάσεων”