Παρασκευή, 26 Ιουλίου

Δήμος Διονύσου: Από το κακό… στο χειρότερο η καθημερινότητα των πολιτών!

«Απελπιστική» χαρακτηρίζεται η κατάσταση της αποκομιδής των απορριμμάτων, ακόμα και σε ότι αφορά την ανακύκλωση στο Δήμο Διονύσου.

Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως τόσο οι οριοθετήσεις, όσο και οι χωροθετήσεις των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς ομορφαίνουν και νοικοκυρεύουν την πόλη. Ωστόσο το βασικότερο όλων είναι η αποκομιδή τους να πραγματοποιείται συχνά και σε τακτικά διαστήματα.

Αυτό διότι σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων  έχει γίνει πλέον καθεστώς η αποκομιδή να γίνεται μόλις μία φορά την εβδομάδα, το πολύ – δύο, συγκριτικά με το πολύ πρόσφατο παρελθόν που η αποκομιδή ήταν τουλάχιστον τρείς με τέσσερεις φορές την εβδομάδα.

Άλλο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους Δημότες είναι οι λογαριασμοί Ύδρευσης. Τον τρέχοντα μήνα πληρώνουν λογαριασμούς ύδρευσης β΄ τετραμήνου του 2022, καθώς τα ρολόγια ύδρευσης  δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν στην ώρα τους.                                                                                                  

Να προσθέσουμε δε και το τεράστιο πρόβλημα των ασυνείδητων δημοτών που αδειάζουν τους βόθρους τους στον δρόμο τις βραδινές ώρες προκαλώντας ασφυξία. Στο πρόβλημα αυτό η Δημοτική Αρχή πραγματικά κωφεύει.                                                                                                    

Τα παραπάνω θέματα καθημερινότητας είναι δεδομένο ότι βρίσκουν τα αίτιά τους και στην σχεδόν άτακτη φυγή του προσωπικού από το Δήμο κάνοντας χρήση της “κινητικότητας” προτιμώντας να εργαστούν σε όμορους Δήμους ή άλλες Δημόσιες υπηρεσίες αναζητώντας καλύτερες συνθήκες.        

Το τελικό αποτέλεσμα για τους Δημότες είναι να βιώνουν πραγματικά τραγικές καταστάσεις  στις βασικές υπηρεσίες του Δήμου και στην ποιότητα της καθημερινότητας.

Επομένως σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή δεν τα φέρει εις πέρας με την ύδρευση, την αποχέτευση και την αποκομιδή απορριμμάτων, σε ποια κατηγορία θεωρεί τελικά πως τα πηγαίνει τόσο εξαιρετικά;