Σάββατο, 27 Ιουλίου

Διόνυσος: «Δυσοίωνο» το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ένα από τα πράγματα για τα οποία ο Διόνυσος υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν υπερήφανος, ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Πρόκειται μία από τις ελάχιστες λειτουργίες του Δήμου που λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Αυτό φυσικά οφείλεται στην Χ. Γιαννέτου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η Βιβλιοθήκη «ξέφυγε» από τα όρια απλά μίας υπηρεσίας που υπάρχει για να δανείζει βιβλία στους Δημότες. Ανέλαβε έναν ρόλο ευρύτερο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πολιτισμική αναβάθμιση του Διονύσου.

Η όλη αυτή επιτυχημένη διαδρομή, δυστυχώς όπως φαίνεται οδεύει προς το τέλος της. Αιτία το γεγονός πως κ. Γιαννέτου, όπως είναι φυσιολογικό, δεν μπορεί πλέον να εκτελεί τα καθήκοντα της εθελοντικά.

”Η απόφασή μου δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία”, υπογράμμισε η κ. Γιαννάτου κατά τη διάρκεια του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, όπου με εισήγηση της τοπικής συμβούλου Δ. Ιατρού, συζητήθηκε η πορεία και το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

”Όμως η δουλειά, που πολλές φορές δεν φαίνεται, είναι μεγάλη, το ίδιο και οι ευθύνες, και δεν είναι δυνατόν να στηρίζονται μόνο στον εθελοντισμό. Σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο που έχουμε φτάσει, δεν φτάνει να δηλώνεις στους άλλους φορείς εθελοντής. Επιπλέον, οι συζητήσεις για την ανεύρεση καταλληλότερου χώρου με στόχο τη στέγαση της Βιβλιοθήκης που θα συνοδευόταν και από ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξή της δεν έφερε αποτέλεσμα για το ορατό μέλλον, δείχνοντας πως το όραμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δεν έχει περάσει στους ασχολούμενους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι κρίμα”, προσέθεσε εν συνεχεία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπήρξε εκ μέρους του τοπικού συμβούλου Θ. Κατσανεβάκη πρόταση να προσληφθεί η Χ. Γιαννέτου ως ειδική επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου, πρόταση που αποτέλεσε μέρος της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου.

Η κ. Γιαννάτου σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν την καλύπτει. Παρ’ όλα αυτά, θα την αποδεχόταν, στο βωμό του να παραμείνει ενεργεί και αποδοτική η βιβλιοθήκη.

Το παρών κατά τη διάρκεια του Τοπικού Συμβουλίου έδωσαν οι Ν. Κλήμης, Κ. Μαϊχόσογλου, Ν. Καρυστινός, Γ. Καλαφατέλης και Γ. Φωτάκης, συγχαίροντας την κ. Γιαννέτου για την συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια.