Τετάρτη, 24 Ιουλίου

«Έρμαια» της κακοκαιρίας τα σχολεία στον Διόνυσο

Το γεγονός πως ο Δήμος Διονύσου δεν προετοιμάστηκε ποτέ για το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική τη περασμένη εβδομάδα, το γνωρίζαμε. Είναι πλέον άλλωστε ξεκάθαρο πως σε κάθε νεροποντή οι Δημότες είναι αποκλειστικά μόνοι τους και αβοήθητοι.

Αυτό που δε περιμέναμε ήταν να παραμείνουν στο έλεος της κακοκαιρίας και τα σχολεία, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Για τις συνέπειες της κακοκαιρίας στα σχολεία αναφέρθηκε η ιστοσελίδα «odosdionysoy.gr» και η συνάδελφος Maria Chazapi , με τα στοιχεία να σοκάρουν.

Αρχικά, το Λύκειο Δροσιάς, το οποιο στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο του Ζαννείου, στα όρια του Δήμου Κηφισιάς, αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα. Αυτό συνέβη λόγω της κατασκευής του, η οποία χρόνια τώρα κρίνεται ως προβληματική.

Ακολούθως, στο σχολικό συγκρότημα πρώην Καργάκου, επί της Λ. Σταμάτας – Δροσιάς, πλημμύρισε ο προαύλιος χώρος, εξαιτίας του όγκου του νερού, που αναζητούσε διέξοδο προς το ρέμα.

Απαράδεκτες καταστάσεις και στο 3ο Δημοτικό Διονύσου όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα εισροής νερού, με αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα να αποκλειστούν τρεις αίθουσες.

Τραγική κατάσταση επικράτησε και σε τέσσερα Νηπιαγωγεία στον Άγιο Στέφανο. Ο λόγος; Η αδιαφορία του Δήμου να καθαρίσει τα γύρω φρεάτια τα οποία ήταν βουλωμένα.

Πλέον λοιπόν είναι εξοργιστικό το γεγονός πως η Δημοτική Αρχή αριθμεί συνολικά τρία έτη που διοικεί το Δήμο, και συνεχίζει ευθαρσώς να αφήνει άλυτα προβλήματα που ευθέως απειλούν την σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για μαθητές και παιδιά.