Τρίτη, 16 Ιουλίου

Διόνυσος: Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξύπνησε μνήμες από την ”Μήδεια”

Σε μερικές εβδομάδες, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την καταστροφική κακοκαιρία της ”Μήδειας”. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο ”γονάτισε” τον Διόνυσο, κυρίως λόγω της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί το ενδεχόμενο ενός ακραίου καιρικού φαινομένου.

Σήμερα η Αττική αντιμετωπίζει εκ νέου ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα οι Δημότες του Διονύσου, εύλογα να αισθάνονται την απόλυτη ανασφάλεια, φοβούμενοι μην ζήσουν ξανά στιγμές που θα παραπέμπουν στον Φεβρουάριο του 2021.

Αυτό διότι δύο χρόνια μετά, και η Δημοτική Αρχή αδυνατεί χαρακτηριστικά να επιτελέσει τα απαραίτητα εκείνα έργα που θα πάψουν να μετατρέπουν τον Διόνυσο σε έναν Δήμο που σε κάθε κύμα κακοκαιρίας θα κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το εξής εξοργιστικό είναι το γεγονός πως όχι απλώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά ακόμα μέχρι και σήμερα ”πληγές” που άφησε πίσω της η ”Μήδεια”, παραμένουν ορθάνοιχτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν δρόμοι στον Άγιο Στέφανο, όπου κλαριά από δέντρα ”κρέμονται” πάνω από πεζούς και αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις συνέπειες του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τον Διόνυσο πριν δύο χρόνια, με την Δημοτική Αρχή να σφυρίζει αδιάφορα μέχρι και τώρα.